Medis, kuris augina 40 skirtingų vaisių (Video)  (1)

40 vaisių medis (Tree of 40 Fruit) didžiąją dalį laiko atrodo gana paprastai, o pavasarį sužydi rožinės, tamsiai raudonos ir baltos spalvų žiedais. Nuo liepos iki spalio jis duoda 40 skirtingų rūšių kaulavaisius, įskaitant migdolus, nektarinus, persikus ir slyvas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tiek skirtingų vaisių rūšių gauta, į medį įskiepijant įvairius vaisius, kai kurie iš jų yra šimtų metų senumo.

Pagrindinis medžio vaisių šaltinis yra Niujorko valstijos Žemės ūkio bandymų stoties plantacija, kurią skulptorius ir 40 vaisių medžio išradėjas Samas Van Akenas išsinuomojo išgirdęs, kad sodas turėjo būti sunaikintas. Sukūręs chronologinę seką, kurioje kiekviena iš 250 veislių žydi viena po kitos, keletą jų mokslininkas vis įskiepydavo į medžio šaknų struktūrą.

Kai jo medžiui buvo maždaug dveji metai, jis prie medžio pridėjo daugiau veislių. Skiepas – medžio dalis su įterptu pumpuru, – buvo įskiepijama į medį. Kai šis per žiemą sugyja, šaka atrodo kaip dar viena normali šakelė.

Iki šiol buvo užauginta 16 medžių, kurie sugebėjo išauginti po 40 vaisių. Norint užauginti vieną 40 vaisių medį, reikia maždaug 5 metų. Kaulavaisiai pasirinkti todėl, kad jų įvairovė didesnė ir juos galima vieną su kitu suderinti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(23)
(3)
(20)

Komentarai (1)