Moliūgas-mutantas, arbūzas-mutantas ir cukinija-mutantė – Niujorko botanikos sodo ekspozicijos puošmenos (Video)  (0)

Praėjusį savaitgalį Niujorko botanikos sode buvo eksponuojamas didžiausias pasaulyje moliūgas, kuris šiemet pagerino pasaulio rekordą ir buvo įtrauktas į Gineso rekordų knygą. Rekordininkų-mutantų parodoje būta ir daugiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visus 922 kg monstrą Napoje (Kalifornija, JAV) išaugino Timas ir Zuzana Metisonai (Tim and Susan Mathison). Helovino ekspozicijai besiruošiantys moliūgų auginimo ekspertai sutarė, kad galiūnas idealiai tiks iš moliūgų-vapsvų avilio vaidmeniui. Beje, išskirtinėje gigantiškų moliūgų ekspozicijoje bus galima pamatyti ir kitų sunkiasvorių, kurie pasaulio rekordininkui nusileidžia tik keliais ar keliomis dešimtimis kilogramų. Du iš Naujojo Briunsviko (Kanada) atkeliavę super-moliūgai tapo regioninių moliūgų konkursų čempionais (atitinkamai 823 ir 465 kg). Parodoje eksponuojamas ir rekordinio dydžio arbūzas – 160 kg svorio "uogytė" iš Sevjervilio (Tenesis, JAV). Kad rekordininkų nepasirodytų per mažai, ekspozicijos lankytojai gali pasigėrėti ir rekordinio ilgio (3,48 metro) cukinija, išauginta Naujojoje Škotijoje (Kanada).
Buvo tikimasi, kad Niujorko botanikos sode organizuojamą Vaiduoklių sodo ekspoziciją per savaitgalį aplankys 15 tūkst. lankytojų. Ekspozicija po atviru dangumi veiks tol, kol leis oro sąlygos. Pernai ekspoziciją teko uždaryti įsisiautėjus uraganui Sandy.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(0)
(1)

Komentarai (0)