Ką galima rasti mėsainyje?  (4)

Mėsainių gaminimui kiekvieną valandą paskerdžiama tūkstančiai karvių. Vien amerikiečiai per metus šių užkandžių suvartoja beveik penkis milijardus. Tačiau, ar tikrai valgome tai, ką manome valgą? Ir kokių "siurprizų" galime tikėtis kramsnodami šį patiekalą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pateikti skaičiai atskleidžia labai daug apie šio valgio kokybę, skelbia „World Observer Online“.

Tyrimą atlikę mokslininkai kėlė hipotezę, jog mėsainiams kotletukai kepami vien iš mėsos. Pasitelkus histologinius metodus, specialistai ištyrė aštuonių populiariausių greitojo maisto restoranų gaminamus mėsainius. Buvo tiriamas juose esantis vandens kiekis, mikroskopu analizuoti jį sudarančių audinių tipai, taip pat ieškoma ir smegenų audinio pėdsakų.

Paaiškėjo, jog vidutiniškai mėsainyje yra 50 proc. vandens. Grynos mėsos kiekis svyruoja nuo 2,1 iki 14,8 proc. Neskaitant grynos mėsos (raumeninio audinio), specialistai mėsainiuose aptiko ir jungiamojo audinio, kraujagyslių, periferinių nervų, taukų, augalinių medžiagų, kaulų ir kremzlių.

Smegenų audinio bei vieno iš aštuonių greitojo maisto restoranų mėsainiuose specialistai nerado.

Taip pat paaiškėjo, jog dalis mėsainių buvo užkrėsti parazitais, sarkocistais. Sarkocistoze galvijas suserga suėdęs parašo, į kurį pateko užkrėstų fekalijų. Šia liga gali susirgti ir žmonės.

Ekspertai pabrėžia, kad norint išvengti nepageidaujamos žalos organizmui, geriausia valgyti tik gerai termiškai apdorotą mėsą. Kepsnių su krauju mėgėjai mėsą turėtų pirkti tik iš ekologiškų ūkių, kuriuose auginamos karvės minta žole.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(17)
(4)
(13)

Komentarai (4)