Valstybė, kur net kasininkėms moka po 8400 Lt

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Katė 2014-09-15 13:51
Šiurpina tas pašaipus „moka net“. Ar kasininkės darbas toks lengvas, kad jai nereiktų mokėti tų „net“ 8400 litų?
Dont_Stop 2014-09-15 15:51
Čia ne apie darbo sunkumą kalbama, o apie darbo gerumą.
Nerealiai 2014-09-15 16:07
O kas yra geras darbas ir blogas?
Sccssfl 2014-09-15 17:23
Kasininkės darbas toli gražu nėra lengvas ar blogas, tačiau jis nereikalauja aukštos kvalifikacijos. Kaip žinia, už žemos kvalifikacijos darbą retas yra pasirengęs mokėti daug, todėl tas "net" reiškia nuostabą, o ne norą pažeminti šios specialybės atstovus.
immortallt 2014-09-15 18:31
Vat kai padalini is kavos puodelio kainos net 30lt, tai net ir pradingsta. Autoriu gerai pazistu
vyckas 2014-09-15 22:14
Radai pagal ką kainas lygint.. Kavos puodelis.. dar kokių triufelių kainas palygink Būtum pasakęs, kad pieno litras tiek kainuoja tai gal kažką ir reikštų.
Ernestass 2014-09-15 22:38
Tiesa, kad kitų valstybių uždarbius negalima lyginti tiesiogiai. Taip, verčiasi į litus viskas gražiai tačiau ir pragyvenimui ten daug daugiau sumokėsi. O šis straipsnis nežinau ką nori pasakyti. Lietuvai lygintis su Šveicarija nėra ko. Patys Šveicarai išgyventu fronto linijas vaikštančias per ją, okpuacijas merdijančioje imperijoje bei inteligentijos išskerdimą, tada galėtu patys Šveicarai prie mūsų lygintis, o ne atvirkščiai.
FtBall 2014-09-15 23:16
Straipsnyje minėjo 1000 pinigų pragyvenimui, bet tris kartus didesnę algą. Lietuvoje - 1000 pinigų alga, o pragyvent už tiek retas sugebėtų.
Ernestass 2014-09-15 23:38
Prisimenu tai tačiau faktas išlieka, kad bendras pragyvenimas užsienyje kainuoja daug brangiau. Žinoma, jeigu gyveni ant pupų tai ir susitaupai pasakiškus pinigus, tačiau jeigu reikia pirkti namą, gydytis ligas ar neduok dieve, turi odontologijos problemų, tada vargas tau. Beje, aš minėjau tai kaip bendrą dalyką ir nebūtinai kalbant vien tik apie Šveicariją.
lucy 2014-09-16 01:17
Nesuprantu ubagų nabagiškų pateisinimų Lietuvos skurdui "ten pragyvenimas brangesnis", jei tu gauni didesnę algą tau automatiškai viskas pigiau pasidaro nesvarbu jog pragyvenimas ten atitinkamai brangesnis t.y mašinos daiktai (kurie neretai dar užsienyje ir pigesni) ir tt. Pagal jumis jau geriau Afrikoje gyvent uždirbant 100 litų jei ten pragyvenimas būtų pigesnis - makes no sense. Ir PS. Tikrai nemanau jog užsienyje minimumą gaunantys žmonės sumoka 50% algos ant šildymo. Kiek esu kalbėjęsis su išeiviais visi sakė jog minimumas normaliose Europos šalyse yra visai normali alga ir gaunant tokią jautiesi kaip žmogus, o ne kažkoks pasityčiojimas kaip čia, kad reikia žmonėms skrandi pasidžiaut ar runkelius kokius griaužt. PSS Kodėl Lietuva pirmauja savižudybių skaičiumi? Tikrai ne iš gero gyvenimo.
Pumper 2014-09-16 08:35
Kodėl blogiau gyvenančios valstybės nepirmauja? Kodėl vienos ir geriausiai gyvenančių valstybių - Pietų Korėja ir Japonija - taip pat lyderiauja?
Ernestass 2014-09-16 19:50
O kas minėjo apie blogesnes gyvenimo sąlygas užsienyje? Mano argumentas buvo tas, kad konvertuoti gaunamos algos tiesiogiai neįmanoma, nes apgaulingi skaičiai gaunasi. Ir galų gale, gal verta baigti seilę tįsinti kaip yra kitur geriau ir bandyti kažką pačiam padaryti, kad Lietuvoje būtų geriau? Nejaugi mes visada ir būsime žinomi kaip emigrantų tauta?
Kadras 2014-09-16 22:31
Yra isties daug labai priezasciu. Is ekonomines puses, tai : Finansinės – ekonominės problemos. Amerikos mokslininkų duomenimis, ekonominiai stresoriai nustatyti 24 % savižudybių. Bedarbystė. Savižudybės rizika padidėja 4-5 kartus. Kitos priezastis: Socialinė dezintegracija pasireiškia visuomenės tarpusavio susipriešinimu. Šis gali kilti dėl „visuomenės pralaimėjimo“ (žlugus imperijai, dėl okupacijos, nutautėjimo), dėl vienijančio tikslo, vizijos neturėjimo, staigių kultūrinių pokyčių (globalizacijos, vertybinių normų devalvacijos) bei tapatybės erozija dėl bendruomenės narių santykių dezintegracijos („visų karas prieš visus“). XX a. pirmojoje pusėje Europoje pagal savižudybes pirmavo žlugusios Austrijos-Vengrijos imperijos šalys (Austrija, Vengrija, Čekoslovakija) bei Estija, o dabar – žlugusio Rytų bloko, ypač TSRS šalys (Lietuva, Rusija, Baltarusija, Latvija). Šiose valstybėse pasireiškė dauguma socialinė dezintegracijos požymių – įprastos santvarkos žlugimas, tautos vizijos neturėjimas, ekonominis lūžis tarp komunizmo ir kapitalizmo bei dvasinis lūžis tarp konservatizmo ir liberalizmo. Rytų Azijoje savižudybių padaugėjimas nulemtas staigių permainų iš ilgametės izoliacinės politikos, stiprių moralės normų į materializmu ir konkurencija paremtą vakarietišką kultūrą. Individo ir bendruomenės santykių eroziją parodo didelis nepasitikėjimas visuomene, mažas pilietinis aktyvumas, individualizmas. Lietuvoje daugiausiai pasireiskia kaimuose dvasinis lūžis tarp konservatizmo ir liberalizmo.
immortallt 2014-09-16 23:18
lucy, tu nesupranti pinigų esmės. Tu matai 8,400 ir įsivaizduoji, kad gyvensi kaip su 8,400 litų Lietuvoje. O yra taip, kad 8,400 bus kaip Lietuvoje geriausiu atveju 2,000. Nesueina galai? Na jei Lietuvoje kirpykloje prie rotušės apsikerpi už 50 litų stilingu kirpimu, tai Šveicarijoje ir 200 litų nepakanka, kad apsikirpti mašinėle. Prireiks nueiti pas dantistą, už dantį paliksi ~1,000 litų, Lietuvoje ir už 100 sutvarko. Kainos iš lempos, bet santykiai panašūs turėtų būt. Aišku, pigiau kai tik lygini paslaugas ir produktus, kurie pigesni, bet kai pasižiūri kas brangu, tai nėra ten taip viskas rožėmis klota. Ir iš viso, Lietuvą lyginti su Šveicarija juokinga. Šveicarija nebuvo sulyginti su žeme per 500 metų kokius 7-8 kartus. Su Norvegija lyginti irgi nesąmonė, nes visas jų turtas iš naftos, o jei lygintum Lietuvą su Norvegija iki naftos išgavimo, tai norvegai buvo ubagai totalūs ir visa karta emigravusi buvo į Kanadą ir JAV. PIIGS šalys ne pavyzdys, prasiskolino, pasitaškė ir baigėsi geri laikai, laukia ilgi metai, kol susitvarkys. Vokietija yra geras pavyzdys, bet kažkaip to pavyzdžio imti nenorim - pas mus dabar yra daugiau išeiginių, nei pas vokiečius, o kai Vokietija statė savo industriją, tai dirbo daug intensyviau. O didžiausia bėda, kad pas mus žmonės patys nenori siekti geresnio gyvenimo, jie laukia, kol jį kažkas duos. Baigi vidutiniškai mokslus, kažką veiki ir sieki bei laisvai po metų gali gauti bent jau 50% daugiau nei vidtuinė alga. Jei IT, tai laisvai ir 2x daugiau. O su 4k Lietuvoje gali pasiimti butą senamiestyje, sveikai maitintis ir dar ~500-1,000 liks automobiliui/laisvalaikiui.