Baltasis tigras Indijoje sudraskė jaunuolį – kas dėl to kaltas? (Video)  (14)

Indijos Naujojo Delio zoologijos sode – šiurpi mirtis: baltasis tigras sudraskė į jo aptvarą įšokusį jaunuolį. Vienas zoologijos sodo lankytojas tragediją įamžino išmaniuoju telefonu, šis įrašas jau spėjo apskrieti pasaulio žiniasklaidą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip praneša indiatimes.com, tigro ir jaunuolio akistata truko beveik 15 minučių ir tik pradėjus iš šalies skrieti akmenims, plėšrūnas griebė auką ir nusitempė į mirtį. Pasigirdo įvairių svarstymų – ar tikrai nebuvo galima išgelbėti į aptvarą patekusio žmogaus?

Ketvirtį valandos aukos nepuolė

Skirtingų šaltinių teigimu, sudraskytam jaunuoliui, vardu Maksodas, galėjo būti nuo 16 iki 20 metų, nėra iki galo žinoma, kaip jam pavyko patekti į aptvarą. Aiškinamasi, ar sodo lankytojas nebuvo girtas, ar nesirgo psichikos liga. Baltasis tigras iki šiol buvo laikomas zoologijos sodo žvaigžde, skelbiama, kad jis sveria 200 kg ir yra septynerių metų amžiaus.

Šiurpios mirties liudininkai, zoologijos sodo lankytojai pasakoja, kad jaunuoliui įšokus (ar netyčia įkritus) į plėšrūno aptvarą, baltasis tigras prisėlino ir geras 15 minučių auką stebėjo, bet nelietė. Iš vaizdo įrašo matyti, kad jaunuolis rankomis tarsi ginasi nuo būsimos atakos, o kai kurių šaltinių teigimu, jis galėjo taip gestikuliuodamas ir melstis.

Vaizdo įrašą savo mobiliuoju telefonu įrašęs vienas iš įvykio liudininkų Bitoo vietos žiniasklaidai sakė, kad tigrą pulti jaunuolį galimai paskatino pašaliečiai ir aptvaro sargas, pradėję mėtyti akmenis ir bandydami tokiu būdu nukreipti žvėries dėmesį. Tuomet tigras ir stvėrė jaunuolį ir nasruose nusitempė jį į aptvaro gilumą. Iškviesta greitoji pagalba jau padėti nebegalėjo.

Policijos pareigūnai pranešė pradėję tyrimą, kurio metu aiškinsis, kaip jaunuolis pateko į aptvarą, ar buvo girtas, ar tai nutiko netyčia, ar specialiai žmogui įšokus į aptvarą.

Po šio incidento zoologijos sodo vadovas Amitabh Agnihotri vietos žiniasklaidai aiškino, kad vos tik pamačius į tigro aptvarą patekusį žmogų, sargai įjungė pavojaus signalą ir sukvietė sodo darbuotojus. Bendromis pajėgomis jie bandė atitraukti tigro dėmesį nuo aukos, mėtydami akmenis, tačiau tai nepadėjo. Jaunuolis mirė vietoje. Pranešama, kad tigras bus laikinai uždarytas ir mediciniškai patikrintas.

Sodo darbuotojų teigimu, visi žvėrių aptvarai yra saugūs, prižiūrimi, juos nuo lankytojų skiria speciali sienelė ir griovys, tiktai ją peršokus įmanoma patekti į žvėrių aptvarų vidų. Manoma, kad lankytojas tai padarė tyčia – t. y. pats peršoko barjerą atsidurdamas pavojaus zonoje.

Iš viso Naujojo Delio zoologijos sode yra laikoma dešimt tigrų – šeši iš jų yra balti, keturi – bengališki tigrai.

Vis dėlto, nemažai vaizdo įrašą išvydusių žmonių kilo klausimas, ar 15 minučių nebuvo pakankamas laiko tarpas, kad sodo darbuotojai galėtų surasti sprendimo būdus, kaip išgelbėti į pavojų patekusį žmogų. Juo labiau, kad tai nėra pirmas toks atvejis. Prieš šešerius metus vienas girtas parko lankytojas taip pat buvo įkritęs į liūto narvą, bet tuomet žvėris jo pasigailėjo.

Kitame zoologijos sode Indijoje taip pat yra nutikę panašių nelaimių. 2012 metais Jharkhand zoologijos sode buvo rimtai sužalotas 32-ejų metų vyras po to, kai įsėlino į tigro narvą.

Zooologijos sodai praranda savo esmę?

„Naujojo Delio zoologijos sodas akivaizdžiai nėra pasiruošęs spręsti panašias situacijas. Jeigu tigras iš tiesų nepuolė žmogaus 15 minučių, per tą laiką tikrai buvo įmanoma panaudoti atitinkamas apsaugos priemones – suleisti raminamųjų vaistų ar kitais būdais nukreipti žvėries dėmesį“, - situaciją IANS komentavo organizacijos „Humane Society International“ direktorė Jaya Simha.

Jos teigimu, zoologijos sode privaloma griežta žvėrių priežiūra, t. y. sargai turi būti pakankamai arti narvų, kad esant reikalui įspėtų besiartinančius lankytojus apie gresiantį pavojų. Anot moters, zoologijos sodai vis labiau praranda savo esminę funkciją – šviesti visuomenę ir išsaugoti nykstančias rūšis.

Kitos organizacijos Compassion Unlimited Plus Action (CUPA) atstovas Suparna Ganguly teigė, kad kaltė šioje situacijoje tenka ir patiems lankytojams, kurie dažnai elgiasi netinkamai: „Tarp lankytojų pasitaiko nemažai chuliganų, žmonės netinkamai elgiasi parko teritorijoje, trukdo žvėrims, patys lenda prie jų“.

Internete pasklidus šiam šiurpiam įvykiui ir pasirodžius vaizdo įrašui dauguma internautų darė vieną išvadą – tigras šioje situacijoje yra nekaltas, nes davė 15 minučių jį sustabdyti, o zoologijos sodo darbuotojai tuo metu nesiėmė atitinkamų veiksmų ir už tai turėtų atsakyti.

Vaizdo įrašas, kurį nelaimės metu padarė zoologijos sodo lankytojas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(22)
(0)
(22)

Komentarai (14)