Gamtos nuskriausti: be spyglių gimęs ežiukas kabinasi į gyvenimą (Video)  (1)

Lyg zebras be dryžių, ar kupranugaris be kupros... mažas ežiukas gimė be spyglių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šis plika šešių savaičių amžiaus jauniklis buvo rastas Dunbartošire (Jungtinė Karalystė). Jeigu ne gamtosaugos specialistai, mažylis dėl savo keistos būklės, ko gero, laukinėje gamtoje būtų neišgyvenęs. Tačiau šiuo metu jis guvus bei sveikas, glaudžiasi „Hessilhead“ laukinės gamtos gelbėjimo centre. Čia jį spėjo pamilti ne tik personalas, tačiau ir viso Airšyro apylinkių gyventojai. „Kai atidarėme dėžutę ir pamatėme šį keistą padarą, pirmiausia lydėjo šokas“, – teigia kartu su vyru centrui vadovaujanti specialistė Gay Christie. Ji tvirtina, tokio atvejo nemačiusi per visus 28-erius darbo šioje įstaigoje metus. Ežiai savo spyglius naudoja izoliacijai nuo išorinio pasaulio, o taip pat ir apsaugai nuo plėšrūnų. Be jų plika oda yra labai jautri ir sausėjanti, todėl naująjį laukinės gamtos apsaugos centro gyventoją prižiūrėtojai gydo kasdien tepdami arbatmedžio aliejumi.

„Tai pirmas kartas, kai turime tokį gyventoją savo centre, nors esame rūpinęsi beveik 500 ežių. Manau, kad jis tikrai liks su mumis visos žiemos metu, – priduria Christie, – Be to, kad ežiukas neturi absoliučiai jokio kailio ir spyglių jis yra labai aktyvus. Manome, jog taip ilgai išgyventi jam padėjo šiltas oras, kuris prisidėjo prie normalaus kūno svorio išlaikymo. Mažylis yra tikras ežys ir dar... jis labai mielas!”

Centro darbuotojai žada ir toliau jį stebėti. Jeigu viskas klostysis teigiamai, paaugęs bespyglis jau pavasarį turėtų iškeliauti atgal į savo namus laukinėje gamtoje.

(12)
(1)
(11)

Komentarai (1)