Rusai giriasi turintys vaistą nuo Ebolos – triazoveriną  (10)

Rusijos vyriausybės pareigūnai skelbia, kad jau baigia kurti vakciną nuo Ebolos ir netrukus atliks klinikinius tyrimus, pranešė Rusijos ministro pirmininko pavaduotoja socialiniams reikalams Olga Golodec.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai paskelbė Rusijos naujienų agentūra „RIA Novosti“. Tiesa, tokį teiginį galinčių pagrįsti mokslinių įrodymų beveik nėra, tačiau Rusijos sveikatos apsaugos ministrė Veronika Skvortsova tikino, kad per ateinančius du mėnesius Gvinėjoje bus pradėta testuoti bent viena vakcina – triazoverinas.

Skelbiama, kad vakcinos veiksmingumas yra 70 – 90 procentų.

Vakciną sukūrė Uralo mokslų akademijos padalinys. Triazoverinas buvo sukurtas gydyti gripą, retsykiais jos veiksmingumas buvo išmėginamas įvairių virusų gydymui, tačiau Ebolos – niekuomet.

„Iki šiol nebuvo atliekami triazoverino bandymai su Ebolos virusu, nes virusas praeityje buvo labai retas, – vienas vakcinos kūrėjų Olegas Čupakinas sakė Rusijos valstybinei naujienų agentūrai ITAR-TASS. – Triazoverinas rodė labai gerus rezultatus su 15 virusų, įskaitant kiaulių ir paukščių gripą.“

Triazoverinas yra viena iš trijų vakcinų, kurios šiuo metu gaminamos Rusijoje.

Tyrimai dėl vakcinos vykdomi ir JAV, tačiau kol kas dar neegzistuoja joks standartinis gydymo protokolas. Eksperimentinė vakcina ZMAPP, kuri šiuo metu duodama pacientams JAV, kol kas nebuvo patikrinta atliekant klinikinius tyrimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(10)
(21)
(-11)

Komentarai (10)