Kazachstano prezidento perspėjimas tautiečiams: elkimės ramiai, arba galime susilaukti Ukrainos likimo

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2014-08-31 15:33
Skystakiaušis. Ne triesti į kojakelnes reikia, o padėti Ukrainai ir tuo pačiu stiprinti savo paciu identiteta. Juo labiau, jei turi savo kultura, didele teritorija ir ištekliu. Aišku bendradarbiauti su kaimynais ir buvusiom SSRS respublikomis ir ES gyvybiškai butina verslo srityje, verslas yra verslas, verslas yra babkes.
Arns 2014-08-31 16:03
bahuriux, beretę reiktu nusiimti ir pradėti domėtis kas ir kaip. Didžioji dalis pramonės įmonių, beveik visi sportininkai (kiek mačiau ledo ritulio rinktinę, kas atstovauja Dakare ar Tour de France lenktynėse ir t.t.) yra rusai ar rusų kilmės kazachstaniečiai... Tad ką jam siūlai? Reikalai tokie, kad ten visi persimaišę dėl ne vieną šimtą metų vykusių procesų, ir kylantis nacionalizmas skatina nesantaiką. Jis ir apeliuoja žiūrėti į Ukrainą, kada nacionalistai pabandė "pasisavinti" kas ne jų, ir kilo didelis konfliktas. Turime ne vieną aiškinantį "okupantą lauk", bet dažnas nė wiki atsiversti nesugeba, ir nežino, kad ten rusai patapo vietiniais, kaip pvz anglai PAR, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Indijoje... Tik jei "tikrų anglų" pasitraukimo iš ten procesas truko ilgą laiką, tai TSRS žlugimas buvo stambus BUM, palikęs didelius anklavus aplinkinėse valstybėse, kurie techniškai vietiniai (nes ten gimė, augo, gyveno seneliai ir proseneliai, dar nuo Carinės Rusijos laikų), bet praktiškai save suvokia rusais, ir dabar jie vienokiu ar kitokiu procentu turi vaidinti jog jie kita valstybė, kita tauta (juk iš tavo, bahuriux, komentaro, panašu tiki jog kazachų ten 99.99%, ir keli "Putino turistai" gąsdina valstybės lyderį)... Jei pradėsi "valymus" prieš juos, akivaizdu jog kils vienoks ar kitoks sambrūzdis. Ar to reikia? Kazachstano prezidentas sako jog ne, reikia suvokti jog ne visos valstybės yra vienos ten gyvenančios tautos nuosavybė, ir galintys pažeidinėti kitų teisėtas teises į laisvą mąstymą.
vanduo4 2014-08-31 16:51
Tik pamirsai pastebeti jog Wiki dar neraso kas bus. - Teisingai sakai, kad ten visi su visais persimaise, deja dabartines tendencijos rodo, jog rusiskasis ingredientas vis labiau nepriimtinas. Nesvarbu kiek simtmeciu Rusiskoji ideologija dominavo pasaulyje, bet dabar ta Ideologija visi veja lauk kaip atsilikusia; - Tad is Kazachu prezidentas ragina neiti y krastutinumus, o palaipsniui stiprinti savo Kazachu identiteta, o rusiskasis elementas laikui begant pasisalins pats. Mokykites anglu kalba - tai garantuos Pasauline integracija. - Paziurek y Ukraina - pabande atsiskirti nuo Rusijos jega, tai dabar turi kara. Kazachstane vis dar daug rusu, per anksti kelti galva. Tad prezidentas ragina nusiraminti. Dar nelaikas pareiksti apie savo planus viesai.
Creatium 2014-08-31 17:01
Ukraina turi karą ne dėl to, kad daliai šalies gyventojų visiškai nepatinka nauja Ukrainos kryptis. Juk patys separatistai ne kartą buvo minėję, jog jeigu ne rusai, tai nebūtų kam ten kautis su Ukrainos kariais. Lavrovui pareiškus, kad Rusija turi okupuoti Kazachstaną po to, kai susitvarkys su Ukraina, matyt davė šiokį tokį peną pamąstymui Kazachstano prezidentui.
bahuriux 2014-08-31 17:27
Arns ir visi kiti tos pakraipos, rekia gerbti savo kaimynus, o ne stengtis juos okupuoti. Jei jau tavo proteviai, okupavo kazkokias valstybes, o tu vis dar sedi ju teritorijoj 100-200 metu ir kalbi okupantu kalba (čia ne asmeniškai, nes tu nors ir be beretės, bet gerieu moki mano kalba nei aš pats), puoseleji okupantu kultura, politika ir mentaliteta, buk vyras ir prissimk bent jau asmenine atsakomybe, pasitrauk pardaves turta i savo plačiaja tėvyne, jei tau ta šalis nera miela ir tu nori ja matyti, kaip Rusijos dali. O jei esi kiles is okupantu seimos, ir tau ta valstybe patinka kurioje gyveni, buk malonus gerbk ta valstybe ir jos zmones, dirbk, gyvenk, daryk bizni, o ne šik jiems i forumus.
Atk 2014-08-31 17:30
Jau apsivardžiuoji, tai tu esi neauklėtas grubus sutvėrimas su laibai grubiu primityviu vidiniu pasauliu!
Anonymous 2014-08-31 17:42
Rusai iš Kazachstano moka tik rusiškai ir vietinius laiko laukiniais. Tai suprantama, kad rusų armiją reik įvežt ten baktais kamazais ir kazachus išvežt sibiruosna A ne, Arns?
Arns 2014-08-31 18:10
Atrodo daug kas nori skleisti Vakarų vertybes, apie kurias viena ausimi patys girdėjo, bet toli gražu ne Vakarietiškais metodais Kokie dar sibirai, kokios dar invazijos? Jei žmonės nori kalbėti savo gimtąja kalba, tvarkytis dokumentus, turėti savo tikėjimą ir pan, bet jis "svetimas" toje valstybėje, ką, tylėti? O jei "demokratai" siunčia pliką basą išvykti svetur, nes "neįtinki ideologijai", disidentai šįkart negerbiami, o apšaukiami? Daugumai čia komentuojančiųjų iki tiek suskystėjęs protelis, kad jie mato tik du polius: "juoda" arba "balta", "teisinga" arba "neteisinga". ... Va tuo ir apsibaigia jūsų "vertybės", jos greičiau kažkoks potrauminio sindromo padarinys, o ne suvokimas kas yra kas.
Anonymous 2014-08-31 19:00
Nu visai verslininkas? A, Arns? Supranti tik save? Na, ir dar kas asmeniškai tau tinka? Tipo, rusų iš Kazachijos nepažįstam? Dar pasakyk, kad ten rusų žemės, nes plėšiniai - Brežnevo išmislas Arns arba verslininkas, arba valdininkas, arba mafijozas: įstatymai ničnieko nereiškia, jei turi interesų - važiuok, blin, su tankais per svetimas valstybes, nes taip norisi. O jei norisi - tai ne nusikaltimas!
lucy 2014-08-31 19:11
.
Anonymous 2014-08-31 19:20
Tai kai jie važiuoja tankais per valstybes, nes taip gali, visada gaunasi vikšrais per galvas - „savi“ ir „priešai“ vienodai tinka patrankų mėsai.
bahuriux 2014-08-31 19:49
Vo blyn, beveik pataikei. Tik gal perskaityk mano postus, kiek imanoma daugiau, prieš mane teisdamas. Juos galima rasti Jei spausi ant mano nicko -> Ieškoti vartotojo pranešimų. Tada daryk isvadas.
vanduo4 2014-08-31 21:28
- Reikia paskelbti Boikota Rusu propagandistams. Nekreipkite daugiau demesio y ARNS ir panasiu y jy okupantu komentarus. - Tegu kalbasi patys su savimi. Bus demokratija. Tokiems durniams nieko neyrodysi, nes jie gauna bapkes uz savo komentarus. Parsidaveliai uz skatika kitam y gerkle prisiktu. - Ignoruokit okupantus tol kol jie nesiima veiksmu fiziskai.
GM 2014-08-31 21:55
Šiaip protingai šneka tas jų prezidentas. Pritariu, kad visiškai nėra prasmės kelti nesantaiką, vien tik dėl to, kad kažkam niežti nagai. Geriau išlaukti taikoj ir ramybėj, nesuteikiant Rusijai preteksto "gint savus", kol savaime prasifiltruos rusiško mentaliteto gyventojai.
immortallt 2014-08-31 23:13
Ukraina ne jėga bandė atsiskirti nuo Rusijos. Rusija jėga bando išlaikyti. Arns, baik rusišką žiniasklaidą sekti, net rusų žurnalistai sako, kad ten smegenis plauna. Arns tai kažkoks nesusipratęs. Jis matyt nuvaro į kokią Prancūziją ir reikalauja, kad rusiškai visi kalbėtų. Esi rusas, gyveni Kazachstane - kalbi vietine kalba arba dūsti n*. Ir kodėl tu dar nevažiuoji gyventi į išsvajotąją Rusiją? Gi ten pieno ir medaus upės teka. Dar geriau į Š.Korėją, interneto neturėsi, savo nesąmonių neskleisi. Ir apie vakarietiškas vertybes nedrįsk net kalbėti. GM, jo, viskas gerai jei judi link to, kad išeiti, o ne ramiai sėdi nasruose, kol jie užsiveria.
Arns 2014-08-31 23:27
immortallt, nuvarai į Šveicariją ir... Arba Belgiją... Reikalas toks, kad ten rusai YRA ženkli visuomenės dalis. Net ne kažkokie emigrantai, kaip kad kokiam Londone ar Paryžiaus priemiesčiuose sėdintys afrikiečiai, o darbininkai sukūrę šią valstybę. Turėtum gi žinoti, jog tikras kazachas tėra klajoklis, ir retas greitai sugebėjo išmokti kaip padaryti tą ar aną. Visa tai darė TSRS, pirmiausią siųsdama atitinkamus specialistus. Lygiai kaip ir Carinės Rusijos laikais, ten miestus kūrė irgi pagrinde ne vietiniai. Tad dabar svaidaisi tokiais žodžiais, kad tautą galima "eliminuoti", jei tik užsimanai? Didžioji dalis nesusipratėlių matyt nesupranta, kad Lietuva ne pasaulio bamba ir ne kažkoks etalonas pasauliui matuoti. Kad Lietuvoje beveik 90% save supranta kaip lietuvius, kalba lietuviškai, turi bendrus papročius, nereiškia jog visos kitos pasaulio valstybės - vienodos. Niekas nekalba apie kažkokį lankstymaisi "nes jie rusai" ar pan, reikalas apie tai, ar daugianacionalinėje valstybėje, vieni gali uzurpuoti visus sprendimus? Žinoma jog ne. Visi turi teisę reikšti savo nuomonę, bet jei prieinama iki to, kad visi pradeda skirstytis į "savus" ir "svetimus", ankščiau ar vėliau baigiasi dideliais neramumais. Tai faktas. Pasikartojęs daugelyje vietų, pradedant kokia Ruanda baigiant Jugoslavija. Beje, immortaliuk, keliems pvz anglams ar vokiečiams esi užvažiavęs į snukį, kad jie Lietuvoje drįsta kalbėti ne lietuviškai? Juk gi svarbu nacionalinė kalba,o ne susikalbėjimas
Tarawa 2014-08-31 23:52
Tik pasižiūrėkit į save... Baigiat gerkles vieni kitiems persikasti, esat ne ką geresni nei Putinas.
kestutisz 2014-09-01 10:50
"Taikoj ir ramybėj" jau senokai gyvena Korėjos - kol šiauriečiai iš savo aptvaro ("demilitarizuota zona") nelenda tai visiem kaip ir vienodai šviečia. Va putinas tiesiog pamiršo ar net neskaitė istorijos, kad "ilgai ir laimingai" gyvena tik tiek diktatoriai kurie nelenda į svetimas smėlio dėžes.
aurimokas 2014-09-01 13:13
Siūlyčiau nuvažiuoti į vieną iš Vilniaus rajonų ir lygiai tą patį pasakyti vietiniams ten gyvenantiems lenkams tik kartu nusivežk kolegą, kuris nufilmuotų, koks bus lenkų atsakas į tavo pasakymą
sub 2014-09-01 15:05
Turbūt nejauti skirtumo kur keliautojas ar keliems metams atvykęs, o kur rusąs ar lenkas ilgus metus gyvenąs Lietuvoje bet iš principo net nebandantis šnekėt Lietuviškai, ar mokytis šios kalbos. Apie tai manau šneka immortallt.