„Discovery“ visus sukėlė ant kojų: rodys, kaip gyvą žmogų praryja anakonda (Video)  (0)

Kanalas „Discovery“ iki šiol garsėjo įspūdingais vaizdais iš laukinės gamtos ir rimtomis mokslo naujienomis, tačiau pastarasis laidos anonsas sukėlė didžiulį šurmulį.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-11-07 „Discovery“ visus sukėlė ant kojų: rodys, kaip gyvą žmogų praryja anakonda (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Gyvūnų teisių atstovai mano, jog tai, kas bus parodyta per šį kanalą gruodžio 7 dieną, yra „vienas didžiausių žiauraus elgesio su gyvūnais pavyzdžių“. Išleistame laidos anonse teigiama, jog filmų kūrėjas, aprengtas specialiai pagamintu kostiumu, bus gyvas prarytas anakondos.

Laida pavadinta „Suvalgytas gyvas“, anonse skelbiama, jog filmų kūrėjas Paulas Rosolis apsirengęs „nuo gyvatės apsaugantį“ kostiumą „pateks į jos pilvą“. Šios Amazonės miškų gyvatės gali išaugti iki 9 metrų ilgio. Anonse matyti, jog filmavimo komanda iš džiunglių pasiėmė nemenko dydžio roplį.

Jau anksčiau skelbta, jog anakondos užfiksuotos ryjančios didžiulius žinduolius: ožką ar karvę. Įprastai jos ryja laukines kiaules, elnius, kapibaras ir kaimanus (krokodilus).

Berydamos jos spaudimu sulaužo aukos kaulus. Nors sklando pavienių gandų, kad anakondos yra mirtinai sužaloję ir žmogų, mažai tikėtina, kad jos sugebėtų jį praryti.

Tikina, kad tai ne dėl reitingų


Ir nors reportažas dar nepasirodė, vien jo anonsas sukėlė gyvūnų teisių aktyvistų įtūžį. Jie tai vadina „aukščiausio lygio žiaurumu prieš gyvūną“.

Jei P. Rosolis vis dar gyvas ir socialiniuose tinkluose rašinėja žinutes, galima daryti logišką išvadą, jog anakondai, mėginusiai jį praryti, tai buvo paskutinis reportažas ir paskutinis grobis.

Pats P. Rosolis ginasi ir kartu intriguoja. Socialiniame tinkle „Twitter“ jis paskelbė:

„Kas mane pažįsta, žino, kad aš niekad nenuskriausčiau jokio gyvo padaro. Tačiau turėsite pažiūrėti laidą, kad sužinotumėte, kaip viskas baigėsi“, - rašė filmų kūrėjas.

Daugiausia jis dirba ir filmuoja būtent Amazonės džiunglėse, taip pat kartais Indonezijoje, Brazilijoje ir Peru.

Jis taip pat žurnalistams yra sakęs, jog visuomet atstovauja aplinkosauginėms idėjoms, ir nors iš pirmo žvilgsnio gali susidaryti toks įspūdis, laida iš nėra skirta vien pakelti televizijos reitingus.

Nepaisydami pasiteisinimų, dalis žiūrovų jau kreipėsi į „Discovery“ prašydami atšaukti laidą.

Spėlioja, kad bus įmantri apgaulė


Jau paskelbta ir peticija prieš laidos transliavimą, kurioje rašoma, kad žalioji anakonda niekaip negalėtų apžioti suaugusio vyro pečių. Taigi, per filmavimą gyvatė greičiausiai žuvo.

„Tai aukščiausio lygio žiaurus elgesys su gyvūnais, tai šlykštu“, - rašoma peticijos tekste.

Pačiame anonse nepateikiama daugiau informacijos, iš ko pagamintas kostiumas ir kaip jis turėtų jį dėvintįjį apsaugoti nuo gyvatės raumenų spaudimo.

Vieni internautai spėlioja, kad toks eksperimentas tiesiog fiziškai neįmanomas. Kiti prognozuoja, kad tai tebus įmantri apgaulė ir Amazonės mylėtojas lįs į kokį nors gyvatės muliažą, o nagingi montažo meistrai viską papildys specialiaisiais efektais.

Portalas independent.co.uk pastebėjo, jog oficialūs laidos anonsai iš vaizdo klipų portalo youtube.com buvo išimti, taigi susisiekė su televizija klausdami, ar laidą vis dar planuojama rodyti.

Kol kas kanalas „Discovery“ į šį klausimą atsakymo nepateikė.


Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(28)
(8)
(20)

Komentarai (0)