Atrasta kontraceptinė arbata vyrams  (2)

Indonezijos Airlangga Universiteto mokslininkai teigia, kad jiems pavyko sukurti net 99 proc. efektyvumo kontraceptikus, skirtus vyrams, kurių pagrindą sudaro natūraliai vietinėje gamtoje augantis augalas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors daugybė visame pasaulyje įsikūrusių medicinos laboratorijų nuolat dirba siekdamos sukurti patikimus ir saugius kontraceptikus, iki šiol kone visi tokie produktai buvo skirti moterims. Indonezijos Airlangga Universiteto mokslininkai žada padaryti tam galą ir teigia, kad jiems pavyko sukurti net 99 proc. efektyvumo kontraceptikus, skirtus vyrams, kurių pagrindą sudaro natūraliai vietinėje gamtoje augantis augalas.

Natūrali kontracepcija


Indonezijoje augantys Justica gendarussa krūmai vietiniams žinomi jau seniai. Vyrai verda ir geria šio augalo arbatą, norėdami apsaugoti savo mylimąsias nuo nepageidaujamo nėštumo ir teigia, kad jiems tai puikiai sekasi. Vietiniai puodelį tokios arbatos išgeria telikus pusvalandžiui iki lytinio akto ir pasakoja, kad to visiškai pakanka, norint kad apsauga taptų aktyvi.

Šis augalas jau kurį laiką domina ir vietos mokslininkus, kurie jį susintetino ir sukūrė patogiam vartojimui skirtas kontraceptines piliules. Tyrimui vadovaujantis mokslininkas Bambangas Pradžiogu (Bambang Prajogo) teigia, kad šių piliulių efektyvumas stulbinantis ir siekia net 99 proc.

Justica gendarussa veikia ardydama spermos fermentus ir kone užkerta galimybę spermatozoidui įsiskverbti į kiaušinėlį. Šis efektas yra trumpalaikis ir priešingai nei moteriška kontracepcija neturi neigiamo poveikio vyro hormonams. Šių piliulių kūrėjai džiaugiasi ir tuo, kad vykdytų tyrimų metu nebuvo patvirtintas ir joks kitas sveikatai pavojingas šalutinis šio preparato poveikis. Kai kurie vyrai netgi pasakojo apie preparato vartojimo metu padidėjusį libido.

Kaip įsigyti?


Kol kas ši vyriška kontracepcija yra aktyviai testuojama, tačiau mokslininkai tikisi, kad Indonezijos vaistinių lentynas ji turėtų pasiekti jau 2016 metais. Ar šis preparatas pasieks ir Lietuvą, priklausys tik nuo to, ar jo kūrėjai sutiks daryti tarptautinius tyrimus ir ar preparatas atitiks visus jų keliamus reikalavimus. Kaip bebūtų, Bambangas Pradžiogu teigia, kad jau sulaukė kelių itin didelio biudžeto pasiūlymų iš JAV, tad vilties, kad vieną dieną šį preparatą galėsime įsigyti ir mūsų šalyje tikrai yra.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
Autoriai: Eglė Plytnikaitė
(54)
(3)
(51)

Komentarai (2)