Šiurpu: mergaitės dantenose krūva lervų (Video)  (0)

Brazilijos sostinės odontologas apžiūrėjo patinusias mergaitės dantenas ir pasibaisėjo atradęs, kad jose knibžda lervų. 10-metė Ana Cardoso buvo nuvesta pas odontologą, nes skundėsi dilgčiojimu dantenose ir sakė jaučianti ten kažką judant.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Keletą dienų ji sakė, kad jaučia, jog jos burnoje kažkas juda. Aš pradžioje maniau, kad ji juokauja, – pasakojo apstulbusi mergaitės mama, 35 m. Adriana. – Aš ten nieko neįžiūrėjau, neatrodė, kad jai labai skaudėtų.

Bet vėliau tapo blogiau. Kad ir kiek valėme dantis, ji sakė, kad vis dar kažką jaučia. Pažįstu savo dukrą, ji ne iš tų, kurie fantazuoja ar meluoja. Todėl nuvedžiau ją pas dantistą“. Ten Anai buvo nustatyta reta burnos miazės forma. Miazė – tai infekcija, kuomet musių lervos apsigyvena žmonių ar gyvūnų kūnuose.

„Negalėjau patikėti, kai jie pasakė, jog jai šita liga, ir kai pradėjo traukti tas lervas, – pasakojo motina. – Galvojau, kad nualpsiu“. Mergaitės dantenose buvo rasta ir ištraukta 15 musių lervų.

Odontologijos klinikos atstovai nufilmavo procesą. Įraše matyti, kad mergaitė visą tą laiką, kol iš jos burnos traukia lervas, yra stebėtinai rami.

„Ji taip elgėsi dėl beviltiškumo – ką dar ji galėjo padaryti?“ – komentavo mama.

Musių lervos gali misti gyvais ar negyvais kūno, kuriame išsirito, audiniais, kūno skysčiais ar suvalgytu maistu.

Kai parazitai įsiveisia burnos ertmėje, tai vadinama burnos miaze. Ši reta liga dažniau sutinkama tarp žemesnio socialinio sluoksnio atstovų, taip pat didesnę riziką susirgti turi žmonės, veide turintys žaizdų ar kitokių sužalojimų. Miazė dažniausiai pasitaiko šilto klimato juostose. Ypač pavojingos nosies ir ausų infekcijos, nes tada kyla pavojus lervoms pasiekti smegenis – o tai gresia mirtimi.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(34)
(8)
(26)

Komentarai (0)