Pagaliau įminta keistų apskritimų Kinijoje paslaptis (Video)  (0)

Maždaug 200 apskritimo formos darinių buvo rasti netoli Turpano miesto šiaurės vakarų Kinijos dalyje. Kas ir kokiu tikslu juos suformavo iki šiol buvo didelė mįslė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kinijos Gobio dykumoje rasti nežinomi akmenys ratu galėjo būti išdėlioti dar prieš keletą tūkstančių metų Saulę garbinančių klajoklių, kurie juos naudojo aukoms, praneša vietinis Kinijos ekspertas, „China Daily“ cituoja Huffingtonpost.com.

Vietiniams šie apskritimo formos dariniai buvo žinomi jau seniai, o archeologai juos atrado tik 2003 metais. Kai kurie vėliau ėmė raustis po akmenimis ieškodami kapaviečių. Kinijos televizija CCTV pranešė, kad kapaviečių nerasta, o vietinė valdžia paragino baigti kasybas.

Dabar vienas Kinijos archeologas teigia, kad tokios keistos formos buvo naudojamos aukoms: „Vidurinėje Azijos dalyje apskritimo formos paprastai žymi aukojimo vietas“, – sakė jau tris struktūrų tyrimus atlikęs archeologas Lyu Enguo'as.

„Galime įsivaizduoti, kad tai buvo aukų vieta Saulės dievams, – specialistas aiškino CCRV. – Saulė yra apvali, o aplink ją esantys objektai nėra apvalūs, jie yra stačiakampio ar kvadrato formų. O tai yra didelio masto darinys. Xinjiange pagrindinis šamanizmo aukų dievas buvo Saulė.“

Kitas archeologas iš Bristolio universiteto Volkeris Heydas Anglijoje pasakojo, kad panašūs ratilai Mongolijoje žymėdavo kapavietes, o didžioji dalis – šventas vietas. Anot jo, darinių amžius gali siekti apie 4,5 tūkst. metų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(37)
(5)
(32)

Komentarai (0)