Šokiruojantis vaizdas: nufilmuota, kaip sniego lavina Nepale užgriuvo keliautojus (Video)  (0)

Vaizdo įraše užfiksuota, kaip po galingo žemės drebėjimo Nepale keliautojai kalnuose skubiai ieško priedangos nuo sniego lavinos, tačiau nuo šios gamtos stichijos pasislėpti beveik neįmanoma.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2015-04-27 Šokiruojantis vaizdas: nufilmuota, kaip sniego lavina Nepale užgriuvo keliautojus (Video)  (0)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Keliautojas iš Vokietijos Jostas Kobuschas teigia, kad tą akimirką, kai pastebėjo dideliu greičiu artėjančią sniego laviną, priminusią „branduolinį sprogimą“, jis kaip tik filmavo apačioje esančius Everesto šlaitus. Vaizdo įraše matoma, kaip vyras skubiai ieško priedangos savo palapinėje, kurią netrukus užkloja stora sniego marška.

Vaizdo įraše girdima, kaip vokietis sako „Laikykis mano striukės“ – tokį nurodymą jis duoda bendražygiui, kuriam per plauką pavyko nebūti nuneštam stichijos. Spėjama, kad abiem vyrams pasisekė išvengti sunkių traumų. Sniegas nusinešė 18 keliautojų gyvybes. Iš viso šeštadienį Nepale vykęs 7,8 balų žemės drebėjimas pražudė net 3218 žmones.

Akistatą su sniego lavina išgyveno ir britai Samas ir Alex Chapatte bei Timas Bradshaw. Su Samu ir Alex susisiekusi jų giminaitė Sarah Chappatte poros tinklaraštyje parašė: „Reikia juos iš ten ištraukti. Manome, kad vienoje ar dvejose stovykloje gali būti įkalinta apie 100 keliautojų ir vedlių. Kai kurie jau kenčia nuo aukščio sukeltų negalavimų“.

Žemės drebėjimo žuvusiųjų skaičius daugiau kaip 3 300

Galingo žemės drebėjimo, kuris šeštadienį supurtė Nepalą, aukų skaičius padidėjo iki daugiau kaip 3 300, pranešė pareigūnai šioje smarkiai nuniokotoje Himalajų šalyje ir su ja besiribojančiose Azijos valstybėse.

Policijos atstovas Kamalas Singhas Banas nurodė, kad aukų skaičius Nepale padidėjo iki 3 218, iš jų mažiausiai 1 152 žuvo Katmandu, o per sniego laviną Evereste - 18.

Kaimyninės Indijos pareigūnai sakė, kad čia užregistruoti 67 žuvusieji. Kinijos valstybinė žiniasklaida nurodė, kad jos valdomame Tibete žuvo 20 žmonių. Dar apie keturis žuvusiuosius buvo pranešta Bangladeše. Sužeistųjų skaičius siekia 6 500 žmonių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(25)
(1)
(24)

Komentarai (0)