Odos vėžiu susirgusi mergina: štai jums pavyzdys, kodėl nereikėtų lankytis soliariume  (3)

Nepaisant perspėjimų apie žalingą soliariumų poveikį žmogaus odai, jaunos merginos vis tiek būriais traukia į soliariumų studijas, siekdamos įgauti rudą odos atspalvį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

27-erių amerikietė Tawny Willoughby, kaip ir kitos moterys, nieko neįtardama mielai lankydavosi soliariume bent kelis kartus per savaitę. Tačiau po kurio laiko išgirdo siaubingą žinią – jai odos vėžys, rašo mashable.com.

Norėdama pasidalinti savo patirtimi ir perspėti kitas merginas, Tawny į socialinį tinklą „Facebook“ įkėlė savo asmenukę, kurioje matyti, kaip atrodo jos veido oda, pradėjus gydymą.

„Jeigu kam nors trūksta žinių, kodėl nereikėtų lankytis soliariume, štai jums pavyzdys. Taip atrodo odos vėžio gydymas. Turime tik vieną odą, todėl privalome ja rūpintis“, – po savo nuotrauka parašė mergina.

Soliariume Tawny pradėjo lankytis dar būdama moksleivė. Pasideginti eidavo keturis-penkis kartus per savaitę, nes jai atrodė, kad įdegis greitai išblunka. Mergina teigė norėjusi gražiai atrodyti. Deja, būdama dvidešimt vienerių ji išgirdo siaubingą diagnozę – odos vėžys.

„Laimei, man nenustatyta melanoma, tačiau penkis kartus diagnozuota bazalioma bei kartą – suragėjusių ląstelių karcinoma, kurios yra skirtingų tipų vėžiniai susirgimai“, – pasakojo mergina.

Jos nuotrauka socialiniame tinkle per kelias savaites pasidalino daugiau nei penkiasdešimt tūkstančių žmonių. Tawny rašė: „Neleiskite, kad noras turėti gražų įdegį sutrukdytų jums pamatyti, kaip užauga jūsų vaikai. Dabar tai didžiausia mano baimė, nes esu dviejų metų berniuko mama“.

Tawny turi lankytis pas gydytojus kas pusmetį. Kas kartą jie patikrina, kaip atrodo jos oda, taiko gydymą. Socialiniame tinkle mergina paskelbė savo nuotrauką tam, kad ir kitos merginos, besilankančios soliariumuose, pasitikrintų profilaktiškai, kol dar nevėlu.

Odos vėžio asociacija perspėja, kad žmonės besilankantys soliariume naudotų apsaugos priemones – akinius, kūno kremus. Organizacija taip pat nuolatos primena, kad deginimasis soliariume turi būti saikingas. Be to, patariama kas metus pasitikrinti odą profilaktiškai.

Parengė Ana Daukševič

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(24)
(2)
(22)

Komentarai (3)