Kaip Šiaurės Korėjos lyderis tikrina įmones: balinių vėžlių augintojams gresia rimti nemalonumai  (2)

Dažniausiai Šiaurės Korėjos lyderio įtūžį tenka atlaikyti vyriausiems šalies pareigūnams ir priešininkams, tačiau šią savaitę Kim Jong – unas kritikavo balinių vėžlių fermos darbuotojus. Atvykęs jos apžiūrėti, aukščiausias šalies lyderis pasipiktino fermoje vyraujančia ideologine netvarka, rašo CNN.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmiausiai, lyderiui užkliuvo, kad Pchenjano priemiestyje įsikūrusi ferma neskiria pakankamai dėmesio jo velioniui tėvui, kuris pradėjo žmonėms tiekti „skanų ir maistingą balinio vėžlio mėsą, kuri nuo senų laikų žinoma, kaip prabangus tonikas“.

Kaip rašo valstybinė Šiaurės Korėjos žiniasklaida, Kim Jong-unas buvo labai pasipiktinęs, kad fermoje net nebuvo įrengtas revoliucinės istorijos mokymo kambarys.

„Darbuotojai, kurie giliai savo galvose nesugebėjo įsisavinti savo lyderio žygdarbių, vargiai gali vykdyti savo, kaip gamybos meistrų, vaidmenį“, – žiniasklaidoje buvo cituojamas Kim Jong-unas.

Vėliau pasipiktinęs lyderis pridėjo, kad šios fermos atmosfera buvo visiškai kitokia nei tų, kurias anksčiau aplankė.

Fermoje taip pat turėjo būti auginami gėlavandeniai omarai, tačiau, kaip teigė lyderis, „dėl kompetencijos trūkumo, pasenusio mąstymo būdo ir neatsakingo fermos valdytojų darbo“ jų čia nebuvo.

Dauguma tokių Kim Jong-uno apsilankymų įvairiuose šalies fabrikuose žiniasklaidoje nušviečiamos kaip sėkmės istorijos. Vis dėlto ir anksčiau yra pasitaikę, kai Šiaurės Korėjos lyderis reiškė didžiulį nepasitenkinimą ir pasipiktinimą darbuotojais.

Štai 2014 m. lankydamasis meteorologijos stotyje, lyderis piktinosi, kad pateikiama „pernelyg daug netikslių orų prognozių“. Tuomet jis įraudęs šūkavo ant meteorologų ir kaltino juos žlugdant šalies žemės ūkio sektorių.

2013-aisiais apsilankęs pramogų parke Kim Jong-unas pastebėjo keletą sudužusių grindinio plytelių ir žoles, augančias jų tarpuose. Tąsyk įpykęs jis pasilenkė, išrovė kelias žoles ir pareiškė, kad parko darbuotojai „neturi jokios dvasios tarnauti savo žmonėms“.

Parengė Jorūnė Kazlauskaitė

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(40)
(13)
(27)

Komentarai (2)