Rusijos valdininkas: „mes ištirsime miglotus JAV nusileidimus Mėnulyje“  (12)

Reikėtų pradėti tarptautinį tyrimą ir ištirti įvairias neaiškias detales dėl JAV kosmonautų nusileidimo Mėnulyje nuo 1969 iki 1972 metų, antradienį sakė pareigūnas iš Rusijos Tyrimų komiteto Vladimiras Markinas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos dienraštyje „Izvestia“ V.Markinas parašė komentarą, kuriame aiškina, kad JAV per plačiai užsimojo pradėdama tyrimą prieš FIFA pareigūnus.

Išreikšdamas savo pyktį dėl to, ką, jis mato kaip „JAV tyrėjų pasiskelbimą tarptautiniais futbolo arbitrais“, V. Markinas pasiūlė tarptautiniams tyrėjams pradėti tirti tam tikrus miglotus momentus iš JAV praeities.

Esą tarptautinis tyrimas galėtų išaiškinti, kaip dingo filmuota medžiaga iš nusileidimo Mėnulyje 1969 m. ir kur pradingo beveik 400 kilogramų Mėnulio uolienų, surinktų skrydžių metu tarp 1969 ir 1972 metų.

„Mes nesakome, kad jie neskrido į Mėnulį ir tiesiog sukūrė apie tai filmą. Tačiau visi misijų moksliniai artefaktai priklauso žmonijai ir jų dingimas be pėdsakų yra bendras mūsų visų praradimas. Mūsų tyrimas atskleis, kaip tai nutiko“, – aiškino Markinas.

JAV kosmoso agentūra NASA 2009 m. pripažino, kad filmuota medžiaga iš 1969 m. buvo ištrinta, tačiau teigė, kad sugebėjo atkurti nusileidimo TV transliaciją.

Teigiama, kad didžioji dalis iš maždaug 380 kilogramų Mėnulio uolienų, kurias JAV astronautai atvežė iš Mėnulio, guli Lyndon B.Johnson kosmoso centre Teksase, nors mėginius galima rasti įvairių šalių muziejuose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(15)
(21)
(-6)

Komentarai (12)