Kur yra eutanazijos riba? Depresija serganti 24 metų mergina gavo teisę mirti  (53)

Mūsų gyvenimai priklauso mums, tačiau teisė savo noru pasitraukti iš gyvenimo šiais laikais kaitina daugybę karštligiškų diskusijų. Belgijoje gydytojai priėmė itin prieštaringą sprendimą. Jie suteikė 24 metų merginai, kuri serga medicinine depresija, teisę nutraukti savo gyvybę, skelbia „The Independent“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atrodytų, tokio amžiaus mergina turėtų mėgautis pačiu jėgų žydėjimu. Bet ši Belgijos gyventoja, kuri žinoma Lauros vardu, pareiškė gydytojams, jog depresija ją kankina nuo pat vaikystės. Dėl to ji trokšta užbaigti savo gyvenimą.

„Gyvenimas – ne man“, taip pasisakė ši pacientė, kai 21 metų pateko į psichiatrijos kliniką.

„Mirtis man neatrodo kaip pasirinkimas. Jei aš galėčiau pasirinkti, neabejotinai rinkčiausi pakenčiamą gyvenimą. Bet aš padariau viską, ką galėjau, ir man vis tiek nepavyko“, laikraščiui pasakojo Laura.

Pastaruoju metu Laura planuoja savo laidotuves bei paskutinius žodžius, kuriuos pasakys savo mamai ir senelei. Mergina tikina, kad tėvai ją į pasaulį atvedė būdami tam per jauni.

Mergina užaugo su seneliais ir nors jų auklėjimas suteikė jai „apsaugą, ramybę ir tvarką“ – to nepakako.

„Be abejonės, vaikystė padarė įtaką mano kančioms. Vis dėl to esu tikra, kad trokščiau mirties net ir tada, jei būčiau užaugusi ramioje ir stabilioje šeimoje“, tvirtino Laura.

Ilgesniame interviu mergina atskleidė, jog dar būdama šešiametė pasąmoniškai paėmė į rankas užtaisytą ginklą ir svarstė nutraukti savo gyvybę.

„Jei tuomet būčiau žinojusi, kaip viskas susiklostys, greičiausiai būčiau nuspaudusi gaiduką. Galiu tai lengvai įsivaizduoti“, sakė ji.

Lauros mirties diena dar neišrinkta. Bet šis įvykis gali padidinti jaunimo, kurie trokšta išeiti iš šio pasaulio, skaičių.

Belgija legalizavo eutanaziją 2002 metais. Nuo to laiko kasmet teise mirti pasinaudoja apie 1,4 tūkst. žmonių.

2013 metais skaičius žmonių, kurie pasirinko nutraukti savo gyvybę, staigiai pašoko iki 1,8 tūkst. Tais pačiais metais šalies parlamentas pakoregavo eutanazijos įstatymą ir išplėtė jo ribas. Tuomet jie leido eutanaziją taikyti ir nepagydomai sergantiems vaikams.

Parengė Eglė Tamošauskaitė

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(65)
(6)
(59)

Komentarai (53)

Susijusios žymos: