NASA mokslininkas priartėjo prie juodosios materijos paslapties įminimo (Video)  (23)

Astrofizikas Jeremy Schnittmanas iš NASA Goddard kosminių skrydžių centro Merilande pabandė pritaikyti turimas žinias apie juodąsias bedugnes mėgindamas išaiškinti dar vieną paslaptį – juodosios materijos mįslę.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tam vyras sukūrė net kompiuterinį modelį. Juo J. Schnittmanui pavyko išsiaiškinti, kad juodosios materijos koncentracija didžiausia aplink juodąsias bedugnes.

Mokslininko teigimu, dėl stiprios juodųjų bedugnių gravitacinės jėgos juodosios materijos dalelės susiduria. Manoma, kad dėl šių susidūrimų atsiranda gama spinduliai, turintys 100 kartų daugiau energijos už ultravioletinę šviesą.

J. Schnittmanas tikina, kad šios žinios padės mokslininkams sužinoti daugiau apie juodąsias bedugnes, o taip pat ir paslaptingąją juodąją materiją.

„Tai tikras fizikos Šventasis Gralis. Bijau apie tai kalbėti, tačiau kiekvieną kartą, kai atrandame naują dalelę, gauname Nobelio premiją. Juodosios medžiagos dalelė – ne išimtis. Taigi nors procesas ir trunka ilgai ir šis metodas tėra vienas ir daugelio mano naudojamų paieškų būdų, atpildas yra milžiniškas“, – sakė mokslininkas.

Daugiau apie J. Schnittmano atradimą:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(29)
(1)
(28)

Komentarai (23)