Sekso trukmė: netikėtas vidurkis (N-18)  (7)

Seksologai dažnai sulaukia klausimų apie tai, kiek iš tikrųjų turi trukti lytinis aktas. Greičiausiai tokių pamąstymų kyla ir poroms, kurios mano, jog seksas trunka per trumpai, o gal kaip tik atvirkščiai, per ilgai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taigi, ką atskleidžia tyrimas, pavadintas „Kanados ir Amerikos sekso terapeutų įžvalgos apie įprastą ir neįprastą ejakuliacijos trukmę: kiek turi trukti lytinis aktas?“

Jeigu manote, kad sekso trukmė viršija keliolika minučių, esate ne visai teisūs. Visą naktį trunkantys meilės žaidimai su pasitenkinimu neturi nieko bendro, mano mokslininkai. Juolab, kad tai gali daugiau išvarginti nei suteikti malonumą. Vidutinė akto trukmė, pasak mokslininkų, yra nuo 3 iki 7 minučių. Tiesa, į tą laiką nėra įtrauktos „apšildomosios“, įžanginės, glamonės.

Šie tyrimų duomenys, gauti apklausus žmones, besilankančius dėl seksualinių problemų pas sekso terapeutus, beveik atitiko anksčiau vykdytų apklausų rezultatus (tuomet minučių skaičius vyravo nuo 5 iki 7).

„Tik labai nedaug žmonių peržengia 12 minučių ribą“, – tikina seksologas Barry W. McCarthy.

Jis sako, kad laiką galite pratęsti pasitelkdami įvairias technikas ar jo paties siūlomą stimuliaciją rankomis. Taip pat padeda ir sekso pozų keitimas, atitinkamo greičio pasirinkimas ir pan. Tuo pačiu seksologas tikina, kad net ir 5 minutes trunkantis sekso aktas yra visiškai normalu.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(46)
(20)
(26)

Komentarai (7)