Vyro vaisingumo lygį išduoda jo dešinioji ranka (Video)  (10)

Atkreipkite dėmesį, kokio ilgio yra jūsų pirštai... Jeigu esate vyras, tai apie jus gali pasakyti daugiau nei galvojote.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2014-09-04 Vyro vaisingumo lygį išduoda jo dešinioji ranka (Video)  (10)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mokslininkai teigia, kad vyro dešiniosios rankos smiliaus ilgio palyginimas su jo bevardžiu pirštu yra jo sėklidžių dydžio rodiklis. Ir tai gali būti taikoma bet kuriam vyrui pasaulyje.

Pietų Korėjoje esančio Gachon universiteto Urologijos departamento mokslininkų atliktas tyrimas patvirtino, kad suaugę vyrai, kurių bevardis dešiniosios rankos pirštas ilgesnis už smilių turi didesnes sėklides. Ir priešingai – vyrai, turintys ilgesnį smilių, lyginant su bevardžiu pirštu, pasižymi mažesnėmis sėklidėmis.

Dar prieš tyrimą buvo iškelta hipotezė, kad pirštų ilgio santykis koreliuoja su vyrų reprodukcine sistema. Tai buvo grindžiama teiginiu, kad HOX genai (homeozinių genų šeimos nariai), kurie embriono stadijoje padeda sukonfigūruoti žmogaus kūno formą, taip pat kontroliuoja ir pirštų formaciją bei lytinių organų vystymąsi.

Ankstesnių studijų išvados teigė, kad tiek vyrų, tiek moterų smilių ir bevardžių pirštų dydis koreliuoja su jų patrauklumu priešingai lyčiai. Pasirodo moteris, kurios smilius yra ilgesnis už bevardį pirštą turi simetriškesnį, o tai reiškia, kad ir patrauklesnį veidą. Vyrai, beje, atvirkščiai – labiau tikėtina, kad moterims bus patrauklesni tie, kurių bevardis pirštas yra ilgesnis nei „rodomasis“.

Šį atradimą padarė Vienos universiteto daktaras Bernhard Fink, kuris išmatavo 100 vyrų ir moterų pirštus, nufotografavo jų veidus ir pasitelkęs kompiuterinę programą, įvertino kiekvieno veido simetriškumą.

Tuo tarpu Pietų Korėjos mokslininkai naujausiam eksperimentui pasitelkė 172 vyrus (20-69 metų amžiaus), kurie buvo paguldyti į ligoninę dėl urologinių problemų. Pirmiausia savanoriams buvo išmatuoti rodomieji bei bevardžiai pirštai, tada jų ilgiai palyginti. Galiausiai atskiros procedūros metu, patyrę urologai nustatė ir jų sėklidžių dydį.

Apžvelgus gautus duomenis paaiškėjo, kad pirštų santykis buvo proporcingas suaugusiųjų sėklidžių tūriui – tai reiškia, kad ilgesnis bevardis pirštas koreliuoja su didesnėmis sėklidėmis, o kartu ir galimai didesniu spermos kiekiu bei atvirkščiai.

Tyrimo metu mokslininkai taip pat nustatė, kad amžius ir vyro ūgis neturėjo daug įtakos sėklidžių tūriui, tačiau su svoriu tai vis dėlto šiek tiek siejosi.

Vis dėlto, mažesnio bevardžio piršto savininkai turėtų per daug nenuliūsti, nes yra keletas būdų, kaip spermos kiekį sėklidėse padidinti patiems. Žemiau pateikiame vaizdo įrašą, kuriame nurodomi šie keli metodai:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(32)
(32)
(0)

Komentarai (10)