Stebuklinga formulė „4-7-8“: užmigsite vos per minutę!  (0)

Pasinaudodami paprasčiausiu metodu galite priversti savo organizmą nurimti ir užmigti beveik akimirksniu. Ir tai – nieko nekainuoja, rašo „Bit of News“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vieni iš vadinamosios „Y kartos“ atstovų prakeiksmų – stresas ir nemiga. Kad šie du dalykai yra tampriai susiję, niekam ne paslaptis. Amerikos psichologų asociacijos duomenimis, per mėnesį daugiau nei 50 proc. šios kartos atstovų bent vieną naktį praleidžia be miego dėl juos kankinančio streso. Tarp vyresnių žmonių šis skaičius gerokai mažesnis – apie 30 proc.

Kodėl stresas veikia miegą? Stresas – organizmo atsakas į potencialiai pavojingas situacijas – ar jos būtų tikros, ar įsivaizduojamos. Nors streso padariniai skiriasi kiekvienam žmogui, dažniausios reakcijos į jį – padažnėjęs kvėpavimas, įsitempę raumenys, pakilęs kraujo spaudimas, padažnėjęs širdies plakimas. Daugumai stresuojančių žmonių vakarais sunku užmigti, nes šie simptomai tuo metu ir pasireiškia stipriausiai.

Daktaras Andrew Weilas iš Harvardo universiteto tvirtina, kad stresą ir nerimą vakarais galima įveikti kvėpavimu. Stresinėse situacijoje atsiduriantys žmonės dažniausiai gauna per mažai deguonies – jų įkvėpimai būna menki ir paviršutiniški. Daugelis net nesąmoningai vis užlaiko kvapą.

A.Weilas yra didelis kvėpavimo technikos, vadinamos „4-7-8 pratimu“ rėmėjas. Šis triukas, kuris vis labiau populiarėja JAV, yra neįtikėtinai paprastas, neatima laiko ir galimas atlikti praktiškai bet kur.

Kaip jį atlikti:

  • Liežuvio galiuku palieskite viršutinių dantenų kraščiuką – tiesiai virš viršutinių priekinių dantų. Viso pratimo metu jį ten ir laikykite.
  • Iškvėpkite visą orą per burną, darydami „Ūūūūš“ garsą.
  • Užčiaupkite burną ir lėtai įkvėpkite per nosį, mintyse skaičiuodami iki keturių.
  • Sulaikykite kvėpavimą, mintyse skaičiuodami iki septynių.
  • Visiškai iškvėpkite per burną, mintyse skaičiuodami iki aštuonių. Ir vėl darykite tą patį garsą, kaip antrame žingsnyje.

Visą ciklą atlikite keturis kartus.

Keturių sekundžių įkvėpimas organizmui leidžia gauti pakankamai deguonies. Septynių sekundžių sulaikymas duoda deguoniui laiko visiškai pasiskirstyti kraujyje. Aštuonių sekundžių iškvėpimas sulėtina širdies ritmą ir iš plaučių taip iškvepiame daugiau anglies dioksido.

Šio metodo šalininkai teigia, kad dažnai net ryte nebeprisimena, ar tikrai keturis kartus atliko pratimą – dažniausiai jie užmiega dar net jo nepabaigus. Teigiama, kad jis ne tik padeda užmigti, bet ir padeda kitą dieną lengviau susidoroti su stresu, nerimu, pykčiu, susierzinimu, įtampa. Taip pat gali palengvinti galvos skausmus, padėti dėmesio koncentravimui. O kadangi jis visiškai nemokamas ir užima labai mažai laiko – kodėl nepabandžius?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(79)
(8)
(71)

Komentarai (0)