Revoliucija: pirmą kartą 3D spausdintuvu atspausdintos kraujagyslės (Video)  (0)

Kinijos mokslininkai sukūrė pirmąjį 3D biospausdintuvą, kuris gali atspausdinti kraujagysles. Jas mokslininkai sujungė į kraujagyslių tinklą ir tikisi, kad ateityje tai gerokai pagelbės dirbtinių organų veikimui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmąjį trimatį biospausdintuvą, skirtą išskirtinai kraujagyslių spausdinimui, pasauliui pristatė Kinijos mokslininkai. Šis 3D spausdintuvas dešimties centimetrų kraujagyslę atspausdina vos per dvi minutes.

„Šio spausdintuvo veikimo principas – yra tam tikros DNR sekos, galinčios sukurti sintetines biologines grandines. Sukūrus specialią aplinką ir sąlygas, šios kraujagyslės ateityje galėtų būti įtrauktos į gyvas ląsteles, kuriant naujas biologines sistemas“, - pasakoja mokslininkas Kangas Yujianas.

Žmogaus organų audinių spausdinimas 3D spausdintuvais nieko nestebina – mokslininkai tai daro jau kelerius metus. Vis dėlto toks biospausdintuvas – naujovė“, - sako mokslininkas Dai Kerongas.

Vis dėlto, mokslininkai išlieka realistai ir tvirtina, kad kol kas pilnaverčių organų kūrimo 3D spausdintuvais teks gerokai palaukti – gal ne apie du dešimtmečius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(4)
(1)
(3)

Komentarai (0)