Naktiniame Sibiro danguje užfiksuotos keistos šviesos (Foto)  (2)

Praėjusią savaitę pietinės Sibiro dalies naktinį dangų nušvietė gluminančios iliuminacijos. Jas įamžino keletas įvairiuose Rusijos regionuose dirbusių fotografų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasirodo, įspūdingą šviesų spektaklį Sibiro gyventojams, maniusiems, kad išvydo NSO, dovanojo Baikonuro kosmodromas Kazachstane. Kaip tik ten startavo erdvėlaivis Sojuz, kuriuo į Tarptautinę kosminę stotį (TKS) išskrido rusų kosmonautas Jurijus Malenčenka, pirmasis britų astronautas Timas Peake ir amerikietis Timas Kopra.

Raketa Soyuz TMA-19M šviesų spektaklį juodame danguje pradėjo netrukus po starto procedūros pradžios. Iliuminacijos buvo puikiai matomos Kemerovo ir Altajaus sričių gyventojams. Vietos spauda dar prieš raketos startą informavo gyventojus, kad iš Baikonuro kosmodromo pakils erdvėlaivis, todėl tie, kas minėtą vakarą pakėlė akis į dangų, tikrai nenusivylė.

"Nuostabus vaizdas – kaip iš filmo "Tarp žvaigždžių" ("Interstellar"), – įspūdžiais dalijosi vienas šviesų spektaklio liudininkų.

Ši misija ypatinga tuo, kad jos metu į orbitą pakilo pirmas britų astronautas, majoras Timas Peake.

"Pakilimas pavyko nuostabiai, mes šovėme tiesiai į nakties juodumą, o netrukus ėmėmės savo darbų, - pasakojo kosmoso debiutantas iš Jungtinės Karalystės. – Labiausiai pribloškė pirmasis iš kosmoso matytas saulėtekis, nors labai gražiai tekėjo ir Mėnulis."

Ne mažiau įspūdingai atrodė ir raketos, kuria skrido T. Peake su kolegomis, pakilimas į orbitą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(35)
(2)
(33)

Komentarai (2)

Susijusios žymos: