Ar galite tapti astronautu? Atlikite šį testą ir sužinosite  (3)

Ar kada nors svajojote pakilti į kosmosą, grožėtis Žeme, kyboti nesvarumo būsenoje, o gal net aplankyti kitas planetas? Svajonės kartais pildosi, tačiau tam, kad išsipildytų ši svajonė, vien noro neužtenka – reikia ir įgūdžių. Internetinis žaidimo formos testas atsakys, ar jų turite.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šio testo tikslas – nustatyti, ar turite erdvės pojūtį ir gebate joje valdyti objektus. Jo dalyviams reikia tinkamai sujungti dvi trimatėje erdvėje esančias figūras, o po kiekvieno sėkmingo veiksmo užduotis sunkėja: figūra, kurią reikia prijungti, pastatoma vis sudėtingesnėje, nepatogesnėje situacijoje. Sudėtingumo užduočiai prideda tai, kad veiksmus būtina suplanuoti iš anksto, o tai atlikus belieka stebėti ir laukti, ar nepadarei klaidos.

Testo tikslas – pademonstruoti, su kokiais iššūkiais susiduria astronautai dirbdami kosmose. Juk jame nėra „apačios“, „viršaus“, „kairės“ ar „dešinės“ – visa tai kinta kiekvieną akimirką, astronautui keičiant savo padėtį. Ypač sudėtinga atvirajame kosmose, kur yra mažai orientyrų, kurie padėtų smegenims susigaudyti erdvėje. Todėl teisingas erdvės suvokimas šioje profesijoje tiesiog būtinas.

Kol kas veikia bandomoji šio testo versija, kurią galima išbandyti naudojant kompiuterio naršyklę („Chrome“, „Firefox“, „Opera“, „Safari“ arba „Internet Explorer“). Testą rasite čia.

Testą sukūrė Nyderlandų kosminių skrydžių centro, Švedijos gynybos tyrimų agentūros ir Europos kosmoso agentūros (ESA) specialistai.

ESA kandidatų į astronautus atrankų šiuo metu nevykdo, tačiau JAV kosmoso agentūra NASA iki vasario 18 dienos priima paraiškas iš asmenų, kurie norėtų dalyvauti misijoje į Marsą. Jie privalo būti JAV piliečiai, turėti bakalauro laipsnį matematikos ar inžinerijos srityje, bent trejus metus profesinės patirties ir bent tūkstantį valandų būti pilotavę naikintuvą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(25)
(0)
(25)

Komentarai (3)