Nori dirbti biure? Tau prireiks mikroschemos po oda (Video)  (7)

Nori patekti į savo darbą, atsispausdinti dokumentą ar nusipirkti sumuštinį? Tau prireiks mikroschemos. Ir ne bet kokios, o implantuotos rankoje po oda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokiu būdu „pažymimi“ darbuotojai Švedijos verslo centre „Epicenter“. Privalumas – jiems nebereikia visur nešiotis kortelių. Trūkumas – akimirką trunkanti ryžio grūdo dydžio RFID mikroschemos implantavimo procedūra yra gana skausminga.

Felicio de Costa, kurio kompanija yra įsikūrusi šiame verslo centre, atvykęs į darbą prideda ranką prie elektroninės spynos ir durys atsirakina. Pakilęs liftu, jis vėl pakelia ranką prie elektroninės spynos ir patenka į savo nuomojamą biurą. Ta pačią mikroschemą jis gali panaudoti, pavyzdžiui, norėdamas pasinaudoti spausdintuvu.

Netrukus į šį verslo centrą atsikels per 700 žmonių, kuriems taip pat bus pasiūlyta galimybė gauti implantą rankoje. Ateityje verslo centras žada plėsti paslaugų spektrą, pavyzdžiui, sudaryti galimybę atsiskaityti už pirkinius kavinėje tiesiog pridėjus ranką prie specialaus skaitytuvo.

Išbandyti mikroschemos implantavimo procedūrą nusprendė ir verslo centre apsilankęs BBC žurnalistas Rory Cellanas-Jonesas. Tai atliko tatuiruotojas.

„Pirmiausia jis pamasažavo odą tarp nykščio ir smiliaus bei ją dezinfekavo. Tuomet jis man liepė giliai įkvėpti, kol implantuos mikroschemą. Buvo akimirka skausmo – panašiai, kaip skiepijant – ir tuomet jis užklijavo pleistrą“, – įspūdžiais dalijosi žurnalistas.

Nors teigiama, kad tokia mikroschema leidžia viską atlikti greičiau ir paprasčiau, žurnalistui taip nepasirodė – pavyzdžiui, norint pasinaudoti spausdintuvu jam reikėjo ranką nepatogiai užriesti.

Jo kalbinti žmonės verslo centre implantavimą vertino skirtingai: vieni to nekantriai laukia, kiti nemato prasmės. Juk patekti į patalpas galima ir suvedus kodą ar turint kortelę.

Bioprogramišiumi save vadinantis Hannesas Sjobladas įsitikinęs, kad ateityje tai bus neišvengiama: mus „pažymėti“ norės stambios korporacijos ar net valdžia. „Jie ateis ir pasakys, kad visi turi turėti implantus – mokesčių mokėtojo mikroschemą, „Google“ ar „Facebook“ mikroschemą“, – teigė H.Sjobladas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(26)
(11)
(15)

Komentarai (7)