Košmariška kelionė vienu didžiausių laivų pasaulyje (Video)  (0)

Vienas naujausių ir didžiausių pasaulio kruizinių laivų pirmadienį pasuko atgal į savo pagrindinį uostą, kai galinga audra apgadino lainerį ir ne juokais išgąsdino keleivius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dėl nuožmių oro sąlygų, kurios sekmadienį užklupo 168 666 tonų „Royal Caribbean“ lainerį „Anthem of the Seas“, kapitonas liepė keleiviams tūnoti savo kajutėse – tai teko daryti iki pat pirmadienio ryto, kai audra galiausiai baigėsi.

Kruizinis laineris savo pranešime „USA Today“ teigė, kad „ekstremalios oro sąlygos jūroje“, kurios užklupo laivą, kai jis iš Niujorko plaukė į pietus Floridos Kanaveralo uosto link, buvo netikėtos ir kad vėjo stiprumas buvo didesnis, negu rodė prognozės.

„Kapitonas šį rytą visiems sakė, kad ši diena jam tapo vienu didžiausių, o gal net pačiu didžiausiu iššūkiu jūroje“, – teigė „USA Today“ priklausančio „Detroit Free Press“ redaktorius Robertas Huschka. Jis plaukė šiuo laivu kartu su savo šeima.

Per audrą buvo sužeisti keturi keleiviai, bet jų sužalojimai nėra stiprūs, pažymėjo atstovė spaudai Cynthia Martinez. Iš viso laivu plaukė 4 529 keleiviai ir 1 616 įgulos nariai.

„Anthem“ šeštadienį išplaukė iš Niujorko Bajonės uosto į septynių naktų kruizą pro Floridą ir Bahamas. Šiuo metu laivas plaukia atgal į Niujorką. Likusi kelionės dalis buvo atšaukta.

Iš laivo socialiniame tinkle „Twitter“ rašę keleiviai pasakojo apie uraganinį vėją ir milžiniškas bangas, kurios smarkiai talžė lainerį. Laive vartėsi baldai, dužo indai, o viename bendrame koridoriuje įlūžo dalis lubų. Keleivių paskelbtose nuotraukose matyti laivo viduje padaryta žala.

„Nemeluosiu: buvo tikrai baisu“, – prisipažino R. Huschka.

Vienas plūduras Atlanto vandenyne maždaug už 260 mylių pietus nuo Hateraso kyšulio vėlai sekmadienį perdavė duomenis, kad bangų aukštis siekia 10 metrų, o vėjo stiprumas – 33 m/s, pranešė Nacionalinė vandenynų ir atmosferos administracija.

Tačiau vieno keleivio „Twitter“ paskelbtoje ekrano nuotraukoje matyti, kad „Anthem“ vėjo matuoklis rodė 106 mazgus – 54 m/s.

Kitas keleivis savo žinutėje per svetainę CruiseCritic.com rašė, kad bangos siekė penktąjį denį, o vanduo per tarpdurius veržėsi į laivo vidų, kol sandarios durys buvo uždarytos. Dar vienas keleivis CruiseCritic.com teigė, kad nuo lainerio viršaus nulūžo didelė balta struktūra, kuri nukrito į baseiną.

R. Huschka sakė, kad įsisiautėjus audrai, laivo kapitonas sekmadienį maždaug 15 val. 30 min. paskelbė nurodymą, kad visi keleiviai turėtų likti savo kajutėse. Kapitonas savo pranešime teigė, kad audros stiprumas visus nustebino ir kad laivas bandys išlaikyti savo poziciją. Audrai nusitęsus iki vakaro, daugiau jokių pranešimų iš kapitono nebebuvo.

„Vis ateidavo nervingas kruizo direktorius. Jo žodžiai neskambėjo labai įtikinamai. Jis kartojo, kad „mums viskas gerai“, – pasakojo R. Huschka.

Vėlai vakare padėtis pradėjo taisytis ir 1 val. nakties laivas jau galėjo plaukti. R. Huschka teigė, kad didžioji dalis žalos buvo išorinė: „daugybė sudužusio stiklo, ypač baseino denyje“. Vanduo prasiveržė pro kai kurių balkonų duris ir buvo šluotomis stumiamas atgal arba džiovinamas pūstuvais, pridūrė jis.
 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(21)
(4)
(17)

Komentarai (0)