Genijaus firminiu triuku tapęs incidentas iš pradžių kėlė juoką  ()

Niccolo Paganinis (1782–1840 m.) yra laikomas geriausiu smuikininku žmonijos istorijoje. N.Paganinis laikomas genijumi, kartais netgi šėtonu, mat buvo sunku patikėti, kad žmogus gali išdarinėti tokius dalykus su smuiku. Sklido gandai, kad kuomet N.Paganiniui buvo 6 metai, jo mama sudarė sandorį su velniu, išmainydama jo sielą į geriausio pasaulyje smuikininko karjerą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Be to, šėtono įvaizdį sustiprino jo išvaizda – N.Paganinis buvo aukštas, lieknas, pailgo veido ir dažniausiai rengdavosi juodai. Kartą jis buvo paprašytas pateikti savo motinos laiškus, kad įrodytų, jog jo tėvai yra paprasti žmonės.

Tačiau labiausiai žavi tikros ir neišgalvotos istorijos apie N.Paganinį. Pati žymiausia yra apie jo koncertą Livorne (Italija). Koncerto metu atliekant itin sudėtingą kūrinį nutrūko viena jo smuiko styga. Publika ėmė juoktis, tačiau N.Paganinis visiškai nepasimetė ir tęsė kūrinį grodamas trimis stygomis. Pašaipos netrukus peraugo į neišpasakytą susižavėjimą.

Nuo tada N.Paganinis šį triuką ėmė naudoti tam, kad dar labiau sužavėtų publiką. Jis ėmė naudoti stipriai nusidėvėjusias stygas, o joms nutrūkus grodavo trimis ar vos dviem stygomis. Vėliau jis netgi parašė ne vieną kūrinį, skirtą groti vos viena styga, pavyzdžiui, „Fantasia on the G String“.

N.Paganiniui mirus, bažnyčia atsisakė palaidoti jo kūną pašventintoje žemėje, todėl amžino atilsio jis atgulė vieno mažo kaimelio kapinėse. Žmonės iš gretimų kaimų sakydavo, jog kapinėse naktimis iš N.Paganinio kapo girdimas vaiduokliškas smuiko grojimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(65)
(12)
(53)

Komentarai ()