Kas nutiktų, jeigu žmonės nustotų valgyti mėsą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

UTF16 2016-04-22 21:24
Tu šią filosofinę problemą išsprendei ją ignoruodamas, t. y. jos nespręsdamas. Ne visiems toks sprendimas priimtinas.
immortallt 2016-04-23 00:02
(facepalm) tikrai galima gyventi be mėsos, bet kokias jūs nesąmones skiedžiat, tai net baisu. Jau kaip kulto pasekėjai kalbat. Atk, tavo kiekvienas postas yra brukimas ir melas.
Kirtiklis 2016-04-23 01:12
Skruzdėlės - Mycocepurus smithii. Plačiau - http://www.technologijos.lt/n/mokslas/g ... psnis-7176
Rimvydas 2016-04-23 03:53
net gyvūnai nėra vienodi. Yra gyvūnų,kurie kaupia maistą atsargai, taip pat yra,kurie jo nekaupia. Žmogus yra toks sutvėrimas,kad jis sau gali auginti maistą, nesvarbu,kad kiti gyvūnai to nedaro.. Žmogus taip pat vienintelis važinėja mašinomis, dviračiais ir t.t. Ko joks kitas gyvūnas nedaro.. Ir vėl, nebus taip,kad visi ims ir taps žaliavalgiais ar vegetarais.. O,kad žmogus pats sau augina maistą,tai tik sveikintinas dalykas.. Nejau būtų geriau jeigu žmogus nebeaugintų gyvulių maistui, o eitų į miškus medžioti? Tai daug geriau,kad augina sau maistą, o ne išeina į miškus medžioti.
Simplicity 2016-04-23 08:46
Neskaitai kas tau yra rašoma. Oponuojanti stovykla aiškiai sako, kad žudyti ar išnaudoti gyvūnus maistui yra neetiška. Tai yra pagrindinis leitmotyvas, o vėžys, diabetas, nutukimas ir veršelių ašaros yra skirti nuotaikai sustiprinti. Nereikia ieškoti objektyvumo ir veltis į beprasmes kalbas apie kertamus miškus, dirbamus plotus ir t.t., nes oponentai jums siūlo ne diskusiją "Mėsos privalumai ir trūkumai", o neginčijamą tiesą, kad mėsos valgymas yra blogai. p.s. Jau bandau įsivaizduot kas nutiktų, kai veganų įkalbėti išpjautumėm visus mėsinius ir pieninius galvijus, naminius paukščius, nustotumėm reguliuot miško gyventojų populiaciją. Pagal idėją, reikėtų dar ir visus šunis, kates, terariumus ir akvariumus pamiršt, nes ir tuos turim tik iš savanaudiškų paskatų.
UTF16 2016-04-23 13:44
Niekas nežino, kaip gali ir negali būti. Tai, kas gali būti pas kitus žmones ar negali, mano asmeninių sprendimų nemotyvuoja. Gal ir nebus taip, kad visi žmonės ims ir nustos kariauti. Bet kiekvienam asmeniškai stengtis lyg ir reikėtų. Nesutinki?
Kitesabove 2016-06-10 21:05
Vakar vėl išsityriau. Hemoglobinas dar labiau pakilęs, gliukozė nuo 4.80 nukrito iki 3.90. Tik sakė mažokai folio rūgšties, keista, nes labai daug visko valgau su folio rūgštim, bet matyt ne kasdien. Taip nesinori gerti tų tablečių su konservantais.
Atk 2016-06-11 12:30
Ir negerk.
Rimvydas 2016-06-12 18:00
Kodėl reikia stengtis jeigu manau,kad neteisinga atsisakyti visiškai mėsos? Dėl to,kad maža dalis pasaulio žmonių įsitikinusi,kad tai teisinga?
UTF16 2016-06-12 21:32
Neteisinga visiškai nepritarti procesui to, kam tu pats asmeniškai nepritari ir, kaip kažkada rašei, to pats negalėtum? Kiek toli galima su šitokia logika? „Kodėl reikia stengtis nesmurtauti, jeigu manau, kad visiškai taikiai gyventi neteisinga?“ „Kodėl reikia stengtis nevogti, jeigu manau, kad kartais vogti yra teisinga?“ „Kodėl reikia stengtis neprievartauti, jeigu manau, kad visiškai to atsisakyti neteisinga?“ Dėl to, kad tu ir kažkiek žmonių (gal net dauguma) yra įsitikinę priešingai?
Kitesabove 2016-06-13 00:02
Mėsa neturi vitamino D https://pbs.twimg.com/media/Ckx3q08WUAAz9LH.jpg
Rimvydas 2016-06-13 11:24
Kol kas mėsą valgyti yra įstatymiškai leidžiama. Todėl tavo palyginimai yra toli toli už ribų išeinantys ir net absurdiški.. Net nežinau ar verta tęsti su tavimi bet kokį kitą pokalbį.. Aš pasakysiu kokį dalyką,kuris tau nepriimtinas nors įstatymiškai leidžiamas, bet tu iš savo pusės kontraargumentą pateiksi kokį terorizmo atvejį.. Be to, visus tavo palyginimus laaaabai didžioji pasaulio žmonių dalis smerkia ir laiko neteisingai.. Plius įstatymai tai draudžia. Iš tikro net absurdas man komentuoti šituos tavo teiginius... Nustebinai.. Iki šiol dar visai protingai diskutavai ir buvo įdomu paskaityti tai ką rašei ištraukęs iš interneto. Buvo įdomu kol tai nebuvo tavo mintys, o +/- moksliniai pamąstymai iš tikrų mokslininkų hipotezės ir teorijos. Bet kai dabar savo mintis pradėjai reikšti, absurdas... Tiesiog absurdas.. Prilygino mėsos valgymą su prievartavimais, vagystėmis.. Dar netikiu,kad tokių kraštutinumų ėmeisi.
UTF16 2016-06-13 12:09
Tavo oponentas kalbėjo apie gamybos procesą, o tavo kalboje iš kažkur atsirado „mėsa“. Na, truputį pameluoti dėl šventos ramybės nieko tokio, ar ne?
Rimvydas 2016-06-13 16:17
Ar tikrai? Ar bandai kažką čia apgauti,kad apgintum savo tiesą? http://www.vmotnam.lt/specializuotos-pa ... istatymas/ Pasiskaityk įstatymus ir tada kalbėk. Kuo tolyn tuo labiau nusišneki..
UTF16 2016-06-13 17:42
Labai džiugu, kad Lietuva prieš porą metų žengė šitą žingsnį. Bet prieš tai mušti vaikus buvo teisinga ir moralu, kiek suprantu? Atsakysi į šitą klausimą ar pabėgsi, kaip visada, pabrukęs uodegą?
Rimvydas 2016-06-13 22:04
Savo pažįstamų patirtimi, galiu pasakyti,kad tai jau seniau priimta. Buvo toks atvejis kai tėvas pastūmė savo dukrą už tai,kad ji šoko jam į akis kai tėvas paprašė kažkokį darbą padirbti, mergaitė buvo dar jauna, paauglė. Čia kokie 6-7 metai atgal. Už tai,kad ją tėvas pastūmė nuėjo į policiją ir parašė pareiškimą. Tėvas susimokėjo baudą.. Gal tais laikais nebuvo įvardinta įstatyme kaip smurtas prieš vaikus, bet įstatymas galiojo jau ilgai. Todėl būtų gerai,kad prieš ką nors skelbdamas pasidomėtum. O gėjai, prievartavimai, žmogžudystės man kažkaip nesulyginami dalykai su gyvūno panaudojimu maistui. Arba aš dar nesu toks protingas kaip tu,kad suvokčiau skirtumo nebuvimą.
UTF16 2016-06-13 23:16
Tu šitai pakartojai jau kelis kartus. Nejaugi norint palyginti žudymą su žudymu reikia lyginamosios lentelės?
Rimvydas 2016-06-13 23:57
Aš iš dalies su tavimi sutinku tik dėl gyvūnų kančių ir žudymų. Stengiuosi tai ignoruoti,nes mėsa man yra labai svarbi mityboje. Ateis diena kai nereikės nieko žudyti ir mėsą išaugins mėgintuvėliuose ne prastesnę, o gal dar ir geresnę ir sveikesnę nei,kad gyvulio mėsa. Kol taip nėra ir nėra kito būdo gauti mėsos, aš tai pateisinu. Tik tas nužudymas turėtų būti toks greitas,kad gyvūnas net nesuprastų kas jam nutiko ir net neįtartų. Negaliu viskam prieštarauti kai pusei teiginių tau pritariu dėl smurto prieš gyvūnus. Bet nemanau,kad subalansuota vegetariška mityba yra geresnė už subalansuotą mišrią mitybą. Kai mėsą išaugins mėgintuvėliuose ir ją bus galima valgyti,tai tokia ir rinksiuosi,o ne tą, dėl kurios nužudoma.
UTF16 2016-06-14 01:01
http://beyondmeat.com/faqs http://veggo.lt/lt/produktai/tofu-seitanas-soja/