Kas nutiktų, jeigu žmonės nustotų valgyti mėsą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

geziokas 2016-04-12 08:40
11. taptume dundukais (buvo straipsnis apie tai, kaip mėsos valgymas paskatino žmones vystytis)
zaliaakis 2016-04-12 08:42
O iš kur pasisavinti vitamino b12, naturaliu būdu? Ar kaip kai kurie šiltų kraštų gyventojai, vaisius nuo žemės valgyti neplautus?
Simplicity 2016-04-12 08:54
Įdomu, nutukčiau ar ne, jei atsisakęs mėsos pereičiau ant 4000 kalorijų skrudintų bulvyčių ir saldintų vaisių sulčių dietos? Ar neišsivystytų koks nors diabetas, širdies ir kraujagyslių ligos?
SaMaras 2016-04-12 09:03
Kažkada pagalvojau apie dietologų rekomendacijas valgyti bent 5-7 kartus per dieną, kad organizmas nepereitų į taupymo režimą.. tai gal, vietoj 5-7 kartų per dieną žolės atrajojimo kurią tuoj pat iššiksi kaip karvė, visgi reikia valgyti mėsą, kurią virškina ilgai ir organizmas nepereina į taupymo režimą ir užtenka valgyti įprastus 3 kartus, bet normaliai paruoštą ir normaliai apdorotą maistą? Nuo žolės atrajojimo aš pats pradedu išskirti daug metano ir bijau pasiekti tas pačias emisijas kaip karvės neesu aš labai priešininkas vegetarizmo.. (tik priešininkas brukamo vegetarizmo/žaliavalgizmo)
immortallt 2016-04-12 09:09
Tris kartus dienoje valgyti mėsą irgi nėra gerai. Valgymdas po daug ir keliskart dienoje ne tik dėl to, kad nepereitų į taupymo rėžimą, bet kad energija būtų tolygiau pasiskirstyta. Šiaip ir pats esu išbandęs, kai valgai sveiką maistą (įskaitant gyvulinės kilmės) 5-6 kartus dienoje, padaugėja jėgų stipriai ir svoris krenta labai greitai (man reikia, kad kristų). Problema negrįžti prie senų įpročių.
Atk 2016-04-12 09:13
Aš nei mėsos nei žuvies nuo 2002 metų nevalgau. Gyvas dar. Straipsnis geras. Mėsa tai nuodai daugiau. Tai lavoniena. Lavonus valgo, ne gyvus. Ir skatinimas žūdyti. Kas žudo degraduoja. Dabar prikiša į tas kiaules hormonų visokių, kad jos greičiau augtų. Dar ką tos keliausės valgo ar sveiką maistą ar vėl kokį užkrėstą. Patogiau kokį nors pigų užkrėstą, nesveiką maistą duoti kiaulėms. O dabar sveikata kitų niekas nesirūpina, parduoda tik, kad pelninga būtų. Bet atsisakius mėsos reikia būtinai rimtai pradįt žiūrėt į savo įdas, būt už viską dėkingam, šalinti įsižeidimus, kitaip nuo nuolatinių tokių teisimų neigiamų, išgyvenimų psichika neatlaikys, nes taps žmogus jautresnis, nes nustojo vartot grubų maistą. Bet kiekvieno valia valgyt ką jis nori, bet visko yra savo kaina, už viską reikės sumokėti, ne pinigais gal, bet kažkokiais nemalonumais patirtais.
Atk 2016-04-12 09:19
Užtenka valgyt du kartus per dieną. Galima tris. Niekas nedraudžia ir daugiau. Yra žmonių, kurie visai nieko nevalgo ir net negeria ir gyvena. Žmogus gi kvėpuodamas jau daug energijos gali paimti. Nustos kvėpuoti mirs. Jei nesinori galima ir vieną kartą per dieną valgyt. Reikia klausyt savo organizmo ir negalvot, kad va laikas būtinai reikia pavalgyt, nors nesinori. Aš dariau eksperimentą ir vieną karta 48 valandas tik geriau vandenį, o nei kasnio nevalgiau. O kitą kartą daugiau nei 24 valandas visai nieko burnoj neturėjau, nei vandens nei jokio maisto. Irgi normaliai jaučiausi. Kaip tik toks lengvumas buvo juntamas, bet dar man tada prasta savijauta buvo galvą skaudėjo ar ką, tai nelabai norėjosi valgyt, gal temperatūra buvo. Taip, kad tas neteisingas patarimas, kad 5-7 kartus per dieną reikia valgyt. Gydytojai patys dažnai ligoti iki gyvo kaulo ir duoda aklas akliems patarimus, kaip reikia gyventi.
geziokas 2016-04-12 09:35
pagrindinis galvos skausmo kaltininkas yra dehidratacija. Tik toliau seka stresas, migrena ir kitos psichologinės priežastys. Kiekvienas bandys ginti savo pasirinkimą, nekreipdamas dėmesio, jog absoliuti dauguma jam įrodinės nenuginčijamais argumentais, o tavo vienintelis argumentas bus: man tai veikia
immortallt 2016-04-12 09:45
O daržovė nuskinta/išrauta tai ne lavoniena? Mėsa - puikus baltymų ir energijos šaltinis, tik nereikia perdozuoti. Žuvis - riebalų ir aminorūgščių puikus šaltinis. Kvėpavimas degina energiją ir išskiria šilumą, ne gauna iš aplinkos. Saulė žaloja odą ir naudoja energiją, o ne ją suteikia. Tik gauni vitamino D.
Komentatorius 2016-04-12 09:56
Kaip isvis galima toki idijotiska straipsni patalpinti cia, senai toki s***a skaiciau. Isvis prie ko cia mesa ir nutukimas? Nuo kada zmogus nutuko nuo jautienos ar vistienos? Tvarkingai paruosta mesa nesukelia nutukimo, jei zmogus prisiryja hamburgeriu ar pns. tai ne mesa kalta o visas kitas s**das kuri randi hamburgeri. Kaltinti reikia ne mesa o priedus kurie kisami i ja. Zmogui visokio maisto reikia ir tos zoles kuria garbinat ir mesos ir vaisiu ir tt. Neveltui esame mitybos grandines virsunei. Bet sitam straipsni perliukas yra, kad isnyktu pasaulinis badas D Tiesiog linksmai pasikvatot galima Nesu as pries vegetarus ar zaliavalgius, bukit jus, valgykit ka norit, jusu pasirinkimas, bet nebrukit sito s*do kitiem ir nezalokit del to savo vaiku ir gyvuneliu (kas nesuprantat pasiskaitykit kiek vaiku ir gyvuneliu yra suzalojami ar net mirsta per tuos zaliavalgius)
jurgisgl 2016-04-12 09:56
Vegano parašytas straipsnis, kuriam nepaminėti neigiami dalykai nustojus valgyt mėsą. Iš kur pvz. žiemos metu gaut vitamino D jeigu ne iš mėsos? dėl sveikatos tai irgi klausimas ar nepablogėtų. Medikai kažkodėl nerekomenduoja atsisakyt mėsos.
geziokas 2016-04-12 10:03
dar reikėtų paminėti, jog geležies kiekis imtų mažėti. Grikių ir špinatų neprivalgysi, o papildai ne tas pats.
Creatium 2016-04-12 10:18
Turint omenyje, kad augalai yra daugiau ar mažiau taip pat sąmoningi (buvo ir čia įvairių straipsnių ta tema), tai pereidamas nuo mėsos and žolės nuo "žudymo" nepabėgsi.
geziokas 2016-04-12 10:24
žmogus- žiauri būtybė. Nei vienas gyvas padaras taip savęs nekankina, kaip žmogus prisigalvoja idiotiškiausių taisyklių ir bando taikyti sau
UTF16 2016-04-12 10:38
Pienas, kiaušiniai?
immortallt 2016-04-12 10:46
O pienas ir kiaušiniai ne gyvulinės kilmės? Pieną beje ne visi toleruoja.
Shinigami 2016-04-12 10:47
Aš taip pat galiu pasikrapštyti... ir tokius pat faktus su skaičiais ištraukti. 1. Atsisakius mėsos mirtingumas padidėtu 10-12 proc. nes žmonės nebegautu reikiamų vitaminų ir susirgtu sunkiomis lygomis. 2. Atsisakius visokių "žalių" organizacijų kurioms vėjais paleidžiami milijardai dolerių per metus, butu sutaupomi milijardai dolerių. Nes šios organizacijos neturi prietaiso kuriuo gali susiurbti CO2 iš atmosferos. Todėl realiai CO2 kiekio jos nemažina, kad ir kiek pinigų joms skirsi. 3. Kasmet reiktu nuo 2 - 3 trilijonų dolerių sveikatos priežiūrai dėl vitaminų trukumo. 4. Padidėtu pasaulinis badas. Nes badaujama ne dėl mėsos, o dėl pinigų neturėjimo. Atsisakius mėsos, tektu atleisti visus dirbančius mėsos sektoriuje. Dėl ko jie nebeturėtu pinigų ir turėtu badauti. 5. Padidėtu mirtingumas nuo nitratų ir pesticidų. 6. Vėžių susirgtu nuo 50 iki 75 proc. daugiau. 7. Dėl vitaminų trukumo butu segama daug daugiau. (Hmmmm, ar kartais 6 - 7 punktai neįeina į 3 punktą? Na bet niekis, juk kuo daugiau punktu tuo įtikimiau atrodo.) 8. Tektu daugiau laiko skirti valgymui (kas 1 - 3 valandas tektu valgyti), nes augalinės kilmės maistas suvirškinamas per 1 - 3 valandas. O jei nespėsi pavalgyti laikų, teks vilkti kojas, nes nebeturėsi visiškai energijos. 9. Ir vėl padidėtu dėl vitaminų trukumo sergančių žmonių. (Prakeiktas 3 punktas, reikėjo jo nerašyti. Netektu tiek kartotis.) 10. Kadangi žolę reiktu ryti kas 1 - 3 valandas, per para suvartotum labai daug žolės. Todėl reiktu iškirsti visas Amazonės džiungles, kad patenkinti žolės poreikį visai žmonijai.
geziokas 2016-04-12 10:51
veganams tai neišeitis. Vegetarai dar taikstosi.
UTF16 2016-04-12 10:57
yra trečdalis visos dienos geležies normos.
Hm 2016-04-12 11:07
... nuo 1980 iki 2010 metų GB ir JAV mokslininkai stebėjo 10000 žmonių vegetarų ir nevegetarų įvairiuose pasaulio vietose. Jei trumpai, vienu sakiniu jų galutinė išvada tokia - vegetarizmas sveikatai nekenkia, stiprina įmunitetą. Šio stebėjimo pagrindu ir pasaulinė sveikatos organizacija paskelbė, kad mėsos vartojimas didina tikimybę susirgti vėžiu... Apie ekonomiką vartojant mėsą net nėra ko kalbėt, kiek beprasmiškai išeikvojama energijos tam pačiam kiekiui mėsos kalorijų pagamint... Kam nepakaks vitamino B12, galės jo nusipirkti vaistinėje... Pats be mėsos nuo 1982 metų, jokių vitaminų papildomai vartoti nereikia. Pernai, dėl visa ko, pasitikrinau sveikatą - jokių nukrypimų. Spaudimas 118/78, pulsas 58, cholesterolis norma, kraujas norma, kūno temperatūra 35,6, bet jaučiuosi gerai. Jei pakyla iki 36,6 jaučiuosi sergantis... sveikatos kortelėje 2 lapai...