Kas nutiktų, jeigu žmonės nustotų valgyti mėsą?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atk 2016-04-12 20:12
Ne, dar=ov4 dar kur5 laik1 turi informacij1 gyvenimo. Ji dar kuri laiko gyva. Ir jeigu atsigr365 5 gamt1 ir su meile, pagarba papra6ysi, kad ji duot7 savo vaisius, tai nuo nuskinto augalo nenu4eis pavojaus signalas. Su gyv8nu to nepadarysi, jis jau2ia baimę, pradeda išgyventi stresą, pradeda kraujyje gaminti adrenalinas, ir galiausiai jame mirties kodas įsirašo, kai jis nužudomas. Primityviems gyvūnams tai nieko, bet žmogui tai negerai, normaliam žmogui. Tas, kas nenormalus, jis žūdys ir žmones ir įrodinės, kad tai normalu.
vazzy 2016-04-12 20:16
Aš pastaruosius 5 metus ant savęs išbandinėju įvairius mitybos planus, visokias variacijas. Valgau visada 5-8 kart per dieną ir drąsiai galiu pasakyti, kad mėsos man nelabai ir reikia, valgau tik vištieną dėl baltymų, bet jei mokėčiau pasidaryt žuvį ir nebūtų ji tokia brangi valgyčiau ją. O be mėsos maisto yra įvairiausio, kadangi valgau tik liesą mėsą tai iš jos gauna gana mažai kcal, o mano dienos norma yra 3-3.5k kcal, kai iš mėsos gaunu tik apie 300 kcal ( 80kg svoris). Taip, kad nepasakokit apie tai, kad be mėsos negausit pakankamai energijos. Vitaminų vėlgi sočiai galima gauti iš daržovių, daugiau nei sočiai, tereik jas pamėgt - brokoliai, kalafijorai, avokadai (vaisius, bet laikau prie daržovių nes dedu prie maisto kaip garnyrą) ir panačiai. Pats kai sudarinėju mitybos planus visada užrasau tik 100-300 g vištienos per dieną, kitos mėsos net nesvarstau nes ji nebūtina, vistiek lietuviai jautienos file neįperka.
Atk 2016-04-12 20:17
Aš žiūrėjau video, kad dabar žuvis tai ne ta žuvis, kuri buvo prieš daug metų. Dabar vandenys užteršti. Jame plaukiaja žuvys, kadangi, jos turi teršalų, jas neleidžia žmonėm duoti, bet jas leidžia žuvų maistui gaminti. Paskui tą žuvvų maistą šeria žuvim kurias jau parduoda žmonėms. Ištyrė ten vieną žuvį kažkokią ir rado joje pilna visokių chemikalų. Jas net nesščioms nerekomenduoja valgyt. Dabar keičiasi žemės vibracijos, žmogus mutiuoja ir mėsa gamins stiprius nuodus patekdama į žmogaus organizmą.
Atk 2016-04-12 20:21
Mano kraują tyrė du kartus. Sakė geras kraujas. O mėsos nuo 2002 metų nevartoju. Žiūrėjau vieną video, tai ten sakė, kad kraujas berods idealus tų, kurie valgo žalią maistą, žaliavalgių, kurie nevalgo mėsos, o valgo obuolius, kriaušes, uogas ir taip toliau. Visų kitų kraujas užterštas.
Atk 2016-04-12 20:24
Sojoj yra 12 kartų daugiau visokių baltymų nei bet kokioje mėsoje.
vazzy 2016-04-12 20:29
Vištienoj yra ~20 g baltymų / 100 gramų vištienos. Pagal tave sojoj yra 12 kartų daugiau tai gaunas 240 g baltymų / 100 gramų!! vienu žodžiu arba stebūklas arba kažkur nugrybavai su skaičiais.
Xdmin 2016-04-12 20:30
). Pritaikius visas pazangiausias technologijas, tai Baltijos valstybiu turbut uztektu visai Europai aprupinti darzovemis ir galbut net grudais. Ar isivaizduoji ant kiek yra dar neisnaudojamu plotu? O kad Afrikoje baudauja vaikai, tai nera ko stebetis, reikia paseti, kad turetum ka pjauti.
Atk 2016-04-12 20:39
Niekas nesako, kad visi ims ir atsisakys. Žmonės per daug brangina savo silpnumus ir jiems jokia logika nesuveiks. Jie nori ir viskas, ir nesvarbu ką kiti sako. Tiesiog nepriversi jų nevartoti mėsos. Tie kas įstatymus kuria, jie patys, manau, mėsos nemažai vartoja ir yra vergai savo silpnumo. Jie tokių teorijų privystys, kai norės mėsos, kad vėl jokia logika jnepadarysi, kad jie atsigręžtų į protą. Be to, kai kaim, kaipo minėjau bus geriau, kad jis tęstų vartoti mėsą, nes su švariasniu maistu, didesnė ir atsakomybė. Grubesnis maistas, žmogus tampa grubesnis ir mažesnę atsakomybę neša, jo grubi energija, jis grubus ir jis negali taip stipriai paveikti aplinką, todėl mažesnė ir atsakomybė ant jo ir jis mažiau gali pakenkti.
Atk 2016-04-12 20:43
Aš tai nenoriu nieko tau uždrausti, rūpi man ką tu valgai šimtą metų. Ko taip susireikšmini?
kestutisz 2016-04-12 20:47
Straipsnio toną užduoda pati pradžia "Visi žinome, kad nustoję valgyti mėsą turėtume tapti sveikesni" - daugiau galima net neskaityti, aišku, kad tai bus propagandinis medžiagų trūkumo nukamuoto vegetaro straipsnis. Kur neginčyjami tyrimai galintys pagrįsti tą teiginį?
Atk 2016-04-12 20:48
Žmogus turi klaidingą nuomonę, kad vitaminai jam yra svarbūs labai. Toli gražu ne jie yra svarbūs. Svarbiausia yra energija, kuri yra maiste. Gali būti užaugintos didelės bulvės, bet jos bus tuščios. Nes vyko prievarta/ Ne su meile augino bulves, ne kad jas atiduotų, o kad parduotų. Ir tada žemė užsidaro ir tokios daržovės tuščios energiškai, galima tik pasigirti joimis, bet jos bus tuščios.
Arns 2016-04-12 20:49
Šiaip jau daug kas pamirštat paminėti, kad maistui išauginti reikia daug daugiau trąšų, herbicidų, pesticidų. Intensyvus ūkininkavimas auginant kultūras, ypač sojas, labai greitai nualina dirvą (būtent dėl to taip kertami dabar Amazonės miškai, nes po kelių metų ūkininkavimo derlius krenta kartais). Gyvulininkystė irgi nėra šventa, tačiau jis daug mažiau kenkia derlingai dirvai. Kas dėl maisto trūkumo, tai čia yra dvi pusės. Vienoje yra uždaras ratas "Kodėl biednas? Nes durnas. Kodėl durnas? Nes biednas", mažai išsivysčiusios šalys pačios negalinčios naudoti bent vidutinių technologijų, o atėjusios korporacijos greičiau plėšikauja ir niokoja nei padeda bendruomenėms. ir kita, kuri pertekusi.Pvz pieno produktai,rinkoje pagal gamybą yra perteklius, bet badaujančių yra? yra. Kodėl? Nes jie neįperka.
Atk 2016-04-12 20:51
Tu pagalvok logiškai. Gyvūnui reikia kiekvieną dieną duoti maistą, ir taip metus. Paskui jis užauga, jį užmuša ir išeina ne tiek daug to maisto, kiek buvo sušerta gyvunui. Aš skaičiau, kad jeigu atsisakytų mėsos visi, iš tikrųjų būtų laimėjimas maisto, ekologiškiau tai daug būtų.
Atk 2016-04-12 20:54
Gal ne baltymų, o visokių naudingų elementų, bet ir baltymų ten yra daugiau nei mėsoje.
kestutisz 2016-04-12 21:04
Bet ta karvė metus griauš tą pačią žolę, gal kažkiek priedų paskaninimui ir sukoncentruos energiją į mažus gražius steikus, kumpius, kotletus, faršą ir t.t. ir pan. O tau jau turbūt žolės neužteks, jau reikės kokios egzotikos, ir daug, ir skirtingos. Ne taip jau daug pas mus kultūrų auga, dar ir ne visus metus, kad nereikėtų įskaičiuoti dar ir logistikos (kartu su "chemija" konservavimui ir pan)
SaMaras 2016-04-12 21:13
Aš tik dabar supratau, kad piratams dantys krisdavo užpuolus skorbutui ne dėl to, kad jiems trūko vitamino C, o dėl to, kad jie valgė išprievartautą, maistą, kurį ruošiant neįkalbėjo teigiamos energijos... ir iš tikrųjų.. kas gi tie vitaminai žmogui.. tikriausiai kai galvojo jiems pavadinimą žodis "vitae" visai ne prie ko..
UTF16 2016-04-12 22:18
Tai neturi didelės reikšmės, nes mums įprastuose augaliniuose produktuose geležies yra kelis kartus daugiau nei tipiškai vartojamoje mėsoje. Pvz., geležies kiekis keliuose produktuose (mg geležies 100 kcal produkto): Džiovintos petražolės – 35,4 Virti špinatai – 15,5 Virti lapiniai kopūstai – 4,5 Virti lęšiai – 2,9 Virti brokoliai – 1,9 Kepta šoninė – 0,9 Jautienos kotletai – 0,8 Kepta vištienos krūtinėlė – 0,6 Nugriebtas pienas – 0,1 Prastą geležies įsisavinimą bemėsėje mityboje praktiškai visada kompensuoja labai didelis vitamino C kiekis ir paprasčiausia tai, kad tos geležies yra kelis kartus daugiau.
UTF16 2016-04-12 22:27
Rankose kaip tik laikau sojos kubelius. Jų 100 g yra ~50 g baltymų. Vadinasi, ne 12, o tik 2,5 karto daugiau nei vištienoje.
Simplicity 2016-04-12 22:34
Keista, kad dar nesusimušot ir vieni kitų neišsiuntinėjot. Yra grupė žmonių, kurie dėl etinių ar kitų priežasčių nevalgo gyvulinės kilmės produktų- valio, tai jų teisė rinktis. Yra kita grupė žmonių, kurie šalia daržovių įsideda ir gabalą mėsos- irgi nematau jokių problemų. Nebūkit kaip kokie religiniai fanatikai ir nebandykit atvest kitatikių į "doros kelią". Kas ką nori, tas tą valgo ir nereikia čia apeliuot į gailestį, žmogiškumą ar sąžinę, nereikia skaičiuot kažkokių vitaminų, mikroelementų ir kalorijų- žmonės iš prigimties nėra racionalūs sutvėrimai. Nuo to, kad turtingi išsivystę kraštai pakeis savo mitybos įpročius, badaujantys trečiojo pasaulio žmonės sotesni netaps. Šiandien jų laukuose auginami pašarai būsimiems mėsos gaminiams, kurių jie niekada neįpirks, o turtingiems kraštams atsisakius mėsos, tuose laukuose būtų auginamos daržovės, kurių varguoliai taip pat neįpirktų. Teiginys, kad visiškas mėsos atsisakymas išspręs bado problemą yra tiek pat teisingas, kaip ir žinutė " šitą nuotrauką ir Afrikos vaikai gaus dar 1€ paramos (litrą švaraus vandens, morkų maišą ar pan.)." facebooke.
geziokas 2016-04-12 22:59
ties kokiu penktu tavo komentaru pradėjau įtarti, jog trollini. Dabar jau tai abejonių visai nebekelia