10 svarbių požymių, kad jūsų organizme yra parazitų  ()

Parazitai – itin nemalonūs ir nelaukiami mūsų organizmo gyventojai. Vis dėlto, gan daug juos turinčių asmenų apie tai net neįtaria. Tad kaip be jokių ryškių simptomų suprasti, kad jūsų organizme – nelauktas svečias? Pateikiame 10 neakivaizdžių simptomų, galinčių reikšti, kad turite parazitų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

1. Nuolat pasikartojančios problemos su virškinimu

Žarnyne gyvenantys parazitai gali sukelti uždegimą ir sunaikinti vidinį žarnos sluoksnį. Tai lemia viduriavimą, kurio, nediagnozavus priežasties, neįmanoma pagydyti.

Vien parazitų išmatos yra tokios nuodingos, kad gali sukelti dažną vidurių užkietėjimą, dujų kaupimąsi, pilvo pūtimą, pykinimą ir deginimo pojūtį skrandyje.

Jei įprastai maitinatės daug skaidulų turinčiais produktais, tačiau vis tiek patiriate nuolatines virškinamojo trakto problemas, verta pasvarstyti apie organizmo valymą nuo parazitų.

2. Pilvo skausmai

Kitas simptomas, pranešantis apie organizme apsigyvenusius parazitus – pilvo skausmai. Dėl žarnyne kilusio uždegimo juntamas skausmas, pilvo pūtimas. Be to, parazitai gali užblokuoti pasišalinimo kelią išmatoms.

Tai taip pat sukelia itin nemalonius, skausmingus pojūčius. Paprastai tai askaridžių, kaspinuočio ar nematodų sukeliami simptomas. Jei neseniai keliavote, gan dažnai pajuntate aštrų ir staigų skausmą pilvo srityje, vertėtų apsilankyti pas gydytoją.

3. Išangės niežėjimas

Niežulį analinės angos srityje sukeliantis parazitas – spalinės. Tai vieta, kur šių kirmėlių patelės migruoja padėti kiaušinių. Tiek jos, tiek būsimieji palikuonys dirgina odą, sukelia niežulį.

Taip pat, pacientai neretai teigia jaučiantys „ropojimą“ primenantį jausmą. Tai taip pat daro įtaką miegui, kadangi šiuo paros metu spalinės yra aktyviausios.

4. Nuovargis ir silpnumas

Šie požymiai dažniausiai praneša apie parazitus, pasisavinančius organizmui reikalingas medžiagas. Nepakankamas angliavandenių, vitaminų, riebalų ir mineralų kiekis gali sukelti ne tik fizinį, bet ir psichologinį nuovargį.

Be to, nuodingos parazitų išmatos verčia vidaus organus dirbti dar intensyviau, kadangi reikia pašalinti didesnį atliekų kiekį. Tai didina letargiškumą, mažina energijos kiekį, sukelia silpnumą.

5. Apetito ir svorio pasikeitimas

Jeigu pastebėjote staigų svorio ar apetito pasikeitimą, tai gali reikšti, kad jūsų organizme apsigyveno parazitai. Padidėjęs apetitas, tačiau mažėjantis svoris yra vienas dažniausių simptomų, pranešančių apie nematodus ar kaspinuočius.

Pacientai dažnai jaučia nepasotinamą alkį, kuris ryškiausias rytais. Deja, neretai šis alkis nedingsta ir pavalgius, kadangi parazitai pasisavina didžiąją dalį maistinių medžiagų.

6. Psichologinis išsekimas

Apsikrėtimas parazitais gali sukelti nuotaikos šuolius, depresiją, nerimą, netgi haliucinacijas. Dažnai šie simptomai pastebimi kartu su virškinamojo trakto veiklos sutrikimais.

Nuotaikos pokyčiams didžiausią įtaką daro nuodingos parazitų išmatos, kurios veikia nervų sistemos veiklą. Taip pat, mokslininkai teigia, jog žarnyne esantis uždegimas gali sukelti smegenų uždegimą ir priešingai.

7. Griežimas dantimis

Vienas iš veiksnių, skatinančių dantų griežimą miego metu – parazitai. Tai jų paliekamų atliekų kaltė, nes toksinais užterštas organizmas negali atsipalaiduoti.

Danijos mokslininkai patvirtino sąsają tarp mažų vaikų dantų griežimo naktimis ir užsikrėtimo kirmėlėmis. Derėtų atkreipti dėmesį į tai, ar jūsų vaikas to nedaro miego metu. Pastebėjus šį simptomą, vertėtų susirūpinti.

8. Geležies stokos anemija

Pacientams, kenčiantiems nuo jų organizmuose besiveisiančių askaridžių ar nematodų gali išsivystyti geležies stokos anemija. Parazitai pasisavina naudingus maiste esančius mineralus, tarp jų ir geležį.

Vaikams tai ypač pavojinga būklė. Dėl geležies stokos lėtėja jų augimas, vystymąsis.

9. Odos problemos

Bėrimai, egzema, dilgėlinė ir kitos alerginės odos reakcijos gali pranešti apie nelauktus svečius. Oda – didžiausias organas, jautriai reaguojantis į organizme esančius toksinus. Būtent tai ir yra kirmėlių paliekamos atliekos.

Taip pat, parazitų išskiriami toksinai gali sukelti tinimą, skausmingas pūsles bei žaizdas. Be to, jie paveikia ne tik odą – pacientams gali sausėti, lūžinėti ar net slinkti plaukai.

10. Raumenų ir sąnarių skausmas

Tam tikri parazitai gali apsigyventi minkštuosiuose audiniuose, esančiuose jūsų sąnariuose bei raumenyse. Ten jie tampa tarsi uždaryti cistoje, o tai dirgina audinius, sukelia skausmą. Deja, dažnai tai priskiriama artritiniams skausmas.

Taip pat, parazitų išskiriami toksinai gali sukelti įvairius uždegimus visame organizme.

Jeigu bent porą savaičių jaučiate šiuos simptomus, kuriems nerandate jokio kito paaiškinimo, derėtų kreiptis į medikus. Atlikus laboratorinius tyrimus galima skirti sėkmingą gydymą, padėsiantį išgydyti šią itin nemalonią problemą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(98)
(10)
(88)

Komentarai ()