Kaip sužinoti, ar jūsų mikrobangų krosnelė nespinduliuoja į išorę (Video)  (3)

Nereikia būti branduolinės fizikos ekspertu, kad suprastum, jog spinduliai, kuriais mikrobangų krosnelės paveikia maistą, gali būti labai kenksmingi žmogui. Nes šis buitinės technikos įrenginys mikrobangomis prasiskverbia į objektus ir žaibiškai įkaitina juose esančias vandens molekules.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Turbūt supratote kad geriau, jog tokia spinduliuotė nepatektų į aplinką ir nepasiektų žmonių. Žinoma, virtuvės prietaisai turi praeiti griežtus saugos bandymus, kol patenka į rinką, todėl dauguma iš mūsų ja pasitiki.

Tačiau šis „YouTube“ kanale patalpintas vaizdo įrašas atskleidžia, kad yra būdas patikrinti, kaip veiksmingai jūsų mikrobangų krosnelė sulaiko kenksmingus spindulius. Rezultatas jus gali nustebinti.

Šio bandymo principas remiasi tuo, kad tam tikrą spinduliuotę skleidžia ir mobilieji telefonai, tik kitu dažniu. Patalpinus savo mobilųjį į mikrobangų krosnelę ir uždarius jos dureles, jūs turėtumėte į jį neprisiskambinti, nes teoriškai ryšio bangos pro šios buitinės technikos sieneles neprasiskverbia.

Tačiau, kaip rodoma vaizdo įraše, gali būti ir kitaip. Jei taip atsitinka, gali reikšti, jog jūsų mikrobangų krosnelė yra nesandari arba konkretus jūsų telefono modelis yra pritaikytas veikti kitokiu dažniu. Mikrobangų krosnelės paprastai veikia 2,45 gigahercų dažniu, kai tuo tarpu mobiliojo bangos veikia 1,9 gigahercų arba 850 megahercų dažniu.

Laimei, net jei jūsų mikrobangų krosnelė ir yra nesandari, tai dar nereiškia, kad spinduliuotė jau pridarė žalos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(15)
(30)
(-15)

Komentarai (3)