Medicinos istorijoje dar nebuvo nieko panašaus: visas teorijas laužantys „saulės vaikai“  ()

Pakistano medikai jaučiasi suglumę dėl dviejų brolių, kurie, vos saulei nusileidus, nustoja judėti. Kol už lango šviesu, berniukai elgiasi ir jaučiasi normaliai, tačiau, atslinkus nakčiai, panyra į visiško nejudrumo būseną, pranešė theguardian.com.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šoaib Ahmedas, 13, ir jo brolis Abdul Rašidas, 9, iš pirmo žvilgsnio atrodo normalūs, sveiki berniukai. Dienos metu juos galima pamatyti aktyviai žaidžiančius lauke ir kitaip besimėgaujančius vaikystės teikiamais malonumais.

Vis dėlto, jie – neįprasti vaikai. Vos saulei nusileidus už horizonto, „saulės vaikai“ staiga patenka į vegetacinę būklę – nei vienas iš jų negali nei kalbėti, nei pajudėti.

Prof. Javedas Akramas, dirbantis Pakistano medicinos mokslų institute teigia, kad iki šiol nebuvo susidūręs su panašius simptomus turinčiu pacientu.

„Tai nematyta. Tiesą pasakius, gydyti šiuos vaikus ėmėmės lyg iššūkio, kadangi nei vienas iš mūsų net neįtaria, kas galėtų sukelti simptomus. Kol kas nebuvo girdėta, kad saulės šviesa taip tiesiogiai paveiktų žmogaus veiklą.

Nusileidus saulei, jie ne tik negali pajudėti ar atlikti daugiau jėgų reikalaujančių veiksmų, šie berniukai nesugeba netgi atmerkti akių“, – kalbėjo medikų komandai vadovaujantis profesorius.

Gydytojas patvirtino, kad skurdžioje šeimoje gimusiems berniukams yra skirtas nemokamas gydymas Pakistano sostinės Islamabado ligoninėje. Šiuo metu jiems atliekami įvairūs tyrimai, kuriais siekiama išsiaiškinti keistų simptomų priežastį.

Siekiant greitesnių rezultatų, vaikų kraujo mėginiai buvo išsiųsti tyrinėti užsienio specialistams, be to Pakistano medikų komanda surinko oro ir žemės mėginius gimtajame vaikų kaime.

Spėjama, kad brolių būklės priežastimi galėtų būti kraujomaiša, kadangi Šoaib ir Abdul tėvai – šeimą sukūrę pusbrolis su pussesere. Iš viso jie susilaukė 6 vaikų, 2 iš jų mirė būdami visai jauni, o kitiems dviems vaikams nepasireiškė jokie sveikatos sutrikimai. Vis dėlto, teorijų yra daug, tad kol kas visa tai – spėlionės.

Berniukų tėvo manymu, jo vaikai energijos semiasi iš saulės. Medikai šią galimybę atmetė dėl paprastos priežasties – dienos metu abudu broliai gali leisti laiką tamsiuose kambariuose ir nepatirti jokių simptomų, taigi jų simptomai greičiausiai susiję su paros laiku, o ne saulės spinduliais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(85)
(8)
(77)

Komentarai ()