Meškerė su NASA technologijomis: jei ne kaina, tai būtų tobulas kūrinys! (Video)  (12)

Jei galėtumėte susikurti svajonių meškerę, kokia ji būti? Žinoma, ypač tvirta, lengva ir patogi, tokia, kurioje nepriekaištingai dera šiuolaikinių inžinierių profesionalumas. Gera žinia ta, kad Skotas Makenzis, ne tik aistringas žvejys ir žvejybos čempionas, bet ir NASA dirbęs inžinierius, tokią meškerę jau sukūrė, rašo žvejams skirtas portalas KABLYS.lt.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Meškerė, kurią galima drąsiai vadinti kiekvieno žvejo svajone, yra pirmoji meškerė, pagaminta iš grafeno, anglies rūšies, žymiai stipresnės už plieną. Grafeną 2004 metais atrado Seras Andre Greimas ir Seras Konstantinas Novoselovas. 2010 metais už šį atradimą jie gavo fizikos Nobelio premiją. Šiuo metu grafenas yra pripažintas stipriausia žmonijai žinoma medžiaga.

Todėl žvejai šią meškerę vadina stebuklu.

Grafeno privalumus puikiai panaudojo škotas Skotas Makenzis, prie meškerės kūrimo dirbęs kartu su iš Oksfordo kilusiu Gariu Sevedžu.

Meškerės kūrėjas taip pat užsiminė: „Galimybė visiems laikams pakeisti lašišų žvejybą mums buvo nepaprasta galimybė. Grafeną meškerės gamybai panaudojome pirmiau negu kiti gamintojai. Ši meškerė pakeis žvejybą tiek profesionaliams žvejams, tiek ir mažiau patyrusiems meškeriotojams. Ji ne tik puikiai lenkiasi pradedant metimą, bet ir neįtikėtinai galingai išsitiesina užmetus. Ši meškerė atkartoja tą natūralų pojūtį, kurio taip reikia lašišų žvejams, kad šie galėtų lavinti savo techniką ir tikslumą.“

Tiesa, kol kas tokios meškerės kiekvienas meškeriotojams greičiausiai negalėtų įpirkti. Šiuo metu NASA inžinieriaus išrasta meškerė kainuoja beveik 1000 svarų (maždaug 1300 eurų).

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Grynas.lt
Grynas.lt
(6)
(8)
(-2)

Komentarai (12)

Susijusios žymos: