Iš olandų verta pasimokinti: kaip judriame greitkelyje pastatyti tunelį vos per 2 dienas (Video)  (2)

Jei kada nors gyvenote netoli vietos, kurioje vyko važiuojamosios dalies rekonstrukcija, turbūt žinote, kiek ilgai tai gali užtrukti. Tik ne su šia olandų kompanija.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2016-09-26 Iš olandų verta pasimokinti: kaip judriame greitkelyje pastatyti tunelį vos per 2 dienas (Video)  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Greitkelio uždarymas gali sukurti milžiniškas spūstis ir nepatogumus aplink gyvenantiems žmonėms. Tačiau viena olandų statybos bendrovė sugalvojo, kaip to išvengti. Jie nusprendė tiesiog viską atlikti labai greitai.

Planuojant statyti tunelį po virš jo besidriekiančiu keliu, paprastai, yra susiduriama su didelėmis išlaidomis, tačiau tik ne tada, kai darbas trunka vos 2 dienas!

Kad pagreitintų savo apsukas, olandų kompanija iš anksto sukūrė tunelio struktūrą ir pastatė ją ant bėgių. Kasant greitkelį, tunelis po truputį buvo įvežamas į savo vietą, taip sutaupant daug laiko.

Įspūdinga stebėti vien tai, kiek daug mašinų ir žmonių sugeba darniai dirbti šiose statybose. Tačiau šiek tiek liūdina faktas, jog toks efektyvus darbas yra tik išimtis, o dauguma kelio darbų trunka ištisas savaites ir net mėnesius, sukeldami didelius nepatogumus vairuotojams bei apylinkių gyventojams.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(38)
(0)
(38)

Komentarai (2)