Požymiai, kad esate psichologiškai stipresnis nei vidutinis žmogus  (8)

Psichologinės stiprybės ugdymas ilgai trunka. Tai kasdienis prisivertimas stiprėti, realistiško optimizmo palaikymas ir sveikų ribų nustatymas. Psichologiškai stiprūs žmonės nešvaisto laiko savęs gailėjimuisi ir nesileidžia kitų valdomi.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kaip sužinoti, kurioje spektro vietoje esate jūs? Šį klausimą uždavėme psichoterapeutei Amy Morin, knygos „13 Things Mentally Strong People Don‘t Do“ autorei, rašoma businessinsider.com.

Ji pasidalino 21 ženklu, kad esate psichologiškai stipresnis nei vidutinis žmogus. Perteikiame jos žodžius.

 1. Emocijas valdote logika Psichologiškai stiprūs žmonės supranta, kaip emocijos gali paveikti jų mąstymą. Norėdami priimti geriausius įmanomus sprendimus, emocijas jie valdo logikos pagalba.

2. Renkatės produktyvų elgesį Nors pasiteisinimai, skundimasis kitais žmonėmis ir sudėtingų aplinkybių vengimas skamba viliojančiai, psichologiškai stiprūs žmonės atsisako švaistyti laiką neproduktyviai veiklai.

3. Pasitikite savo sugebėjimu prisitaikyti prie pokyčių Psichologiškai stiprūs žmonės žino, kad nors pokyčiai yra nepatogūs, jie toleruotini. Tokie žmonės sutelkia savo energiją į prisitaikymą prie pokyčių, o ne į priešinimąsi jiems.

4. Baimėms, kurios jus stabdo, žiūrite tiesiai į akis Nors psichologiškai stipriems žmonėms nereikia pažaboti savo baimių tik tam, kad kažkam kažką įrodytų, jie siekia pažvelgti į akis baimėms, kurios juos stabdo.

5. Pasimokote iš savo klaidų Psichologiškai stiprūs žmonės neslepia ir nesumenkina savo klaidų. Jie iš jų mokosi.

6. Savęs priėmimas jums tiek pat svarbus, kiek ir tobulinimasis Psichologiškai stiprūs žmonės priima save tokius, kokie yra, tačiau tuo pat metu pripažįsta būtinybę tobulėti.

7. Jūs nuoširdžiai džiaugiatės kitų sėkme Psichologiškai stiprūs žmonės su jais supančiais žmonėmis bendradarbiauja, o ne konkuruoja. Kitų žmonių sėkmė jų akyse nesumenkina jų pačių pasiekimų.

8. Puikiai jaučiatės gyvendami pagal savo vertybes Psichologiškai stiprūs žmonės pakankamai lengvai priima sprendimus, kadangi jie supranta savo prioritetus ir gyvena laikydamiesi savo vertybių.

9. Jums svarbiau tobulinti įgūdžius, o ne jais puikuotis Kol kiti ieško pripažinimo, psichologiškai stiprūs žmonės nesuka sau dėl to galvos. Jie yra tiesiog motyvuoti tapti geresniais.

10. Gyvenate autentišką gyvenimą Psichologiškai stiprūs žmonės nemeluoja patys sau. Jų žodžiai sutampa su jų veiksmais.

11. Gyvenimo sunkumus matote kaip galimybes augti Nors sunkumai kai kuriuos žmones padaro tulžingais, psichologiškai stiprūs žmonės leidžia nelaimėms padaryti juos geresnius.

12. Jūsų savivertė priklauso nuo to, kas esate, o ne nuo to, ką pasiekėte Psichologiškai stiprūs žmonės puikiai jaučiasi savame kailyje, ir nesvarbu, jie laimi ar pralošia.

13. Praktikuojate atidėtą atpildą Psichologiškai stiprūs žmonės savo tikslus mato kaip maratoną, ne kaip sprintą. Jie pasiryžę iškęsti trumpalaikį skausmą, jei galų gale jis suteiks ilgalaikės naudos.

14. Atsitiesiate po nesėkmių Psichologiškai stiprūs žmonės nežiūri į nesėkmę kaip į kelio pabaigą. Savo nesėkmingus bandymus jie panaudoja įgyti žinioms, kurios ateityje padidins sėkmės tikimybę.

15. Esate realistiškas optimistas Psichologiškai stiprūs žmonės geba mąstyti pozityviai, tačiau neleidžia savo optimistiškoms tendencijoms apakinti ir nematyti realybės.

16. Prisiimate atsakomybę už savo pasirinkimus Psichologiškai stiprūs žmonės savęs veltui negraužia, tačiau jie prisiima visą atsakomybę už savo veiksmus.

17. Išreiškiate dėkingumą Užuot reikalavę daugiau, psichologiškai stiprūs žmonės pripažįsta, kad turi daugiau nei jiems reikia.

18. Susitelkiate į tai, ką galite kontroliuoti Psichologiškai stiprūs žmonės gyvenime yra labai efektyvūs ir produktyvūs, kadangi savo resursus skiria tam, ką gali kontroliuoti.

19. Įsitraukiate į aktyvų problemų sprendimą Psichologiškai stiprūs žmonės ne lūkuriuoja iškilus problemai – jie kuria jos sprendimus.

20. Noriai mokotės iš jus supančio pasaulio Psichologiškai stiprūs žmonės nuolat mokosi iš susiklosčiusių aplinkybių ir iš žmonių, su kuriais susiduria kasdien.

21. Stengiatės ištaisyti savo silpnybes, o ne jas užmaskuoti Kai daugelis uoliai stengiasi užmaskuoti savo pažeidžiamiausias vietas, psichologiškai stiprūs žmonės savo energiją investuoja į savo trūkumų tobulinimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(66)
(19)
(47)

Komentarai (8)