Pasitikrink: mąstai kaip vyras ar kaip moteris? (Testas)  (8)

Sutiksite – moterys ir vyrai į problemas reaguoja skirtingai. Psichiniai bei psichologiniai lyčių skirtumai egzistuoja, tačiau jie galutinai įrodyti nėra – ginčijamasi, kad skirtumus lemia aplinka, o ne smegenų veikla. Prof. Simon Baron-Cohen iš Kembridžo universiteto siūlo nevartoti sąvokos „moteriškos“ ar „vyriškos“ smegenys, tačiau jis sutinka, kad smegenys yra dviejų tipų – labiau linkusios į jausmus bei sisteminės – tos, kurių savininkai daugiau analizuoja nei jaučia.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Dažniausiai turime ir to, ir to, tačiau vis vien esame labiau linkę į kažkurią iš šių dviejų krypčių“, - BBC „Horizon“ laidoje sakė profesorius. Nors šis jo teiginys nereiškia, kad moteriškos smegenys būdingos tik moterims, o vyriškos – vyrams, tačiau moteriai, anot mokslininko, visgi naudingiau mokėti atjausti nei skaičiuoti, o vyrui – turėti šio sugebėjimo mažiau.

Įvairių teorijų autoriai įsitikinę, kad mūsų protėviai turėjo labai skirtingas pareigas, todėl atrankos spaudimas evoliucijos metu veikiausiai labai skirtingai veikė lytis, o tai ir lėmė smegenų specializacijas.

Svarbu paminėti, kad smegenų tipas nelemia intelekto lygio.

Internete sparčiai plinta trumpas, vos 12 klausimų testas, kuris esą atskleis, kokias smegenis – vyriškas ar moteriškas – turite Jūs. Testas nėra pagrįstas moksliniais tyrimais.

Jį (anglų kalba) galite atlikti paspaudę šią nuorodą: TESTAS.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(109)
(66)
(43)

Komentarai (8)