Kinijoje vietoj Pekino planuojama kurti gigantišką megapolį Jing-Jin-Ji: tai bus pats didžiausias miestas Žemės planetoje  (5)

Kinijoje yra daug megapolių, kurie yra vieni didžiausių miestų pasaulyje. Tačiau Kinijai to neužtenka – šalies valdžia nori prijungti kelis prie Pekino esančius megapolius ir paversti Pekiną didžiausiu pasaulyje miestu, kurio gyventojų skaičius prilygtų trečdaliui JAV populiacijos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Na, o geografinis miesto dydis siektų Kanzaso valstijos dydį.

Kinijos valdžia ketina perkelti vyriausybę, kitas valstybės institucijas bei gamyklas į Pekino priemiesčius, kad būtų pagreitintas miestų sujungimas. Tai atlikus visos institucijos vėl atsidurtų miesto centre.

Tiesa, galutinis tikslas yra sukurti vieną didžiulį tankiai apgyvendintą metropoliteną, pavadinimu Jing-Jin-Ji, kuris labiau primintų ne miestą, o regioną.

Kokio dydžio bus Jing-Jin-Ji? Įsivaizduokite 6 Niujorkus, išsidėsčiusius per visą Angliją. Miesto plotas užimtų 212 tūkst. kvadratinių kilometrų.

Miestai būtų sujungti puikiai išvystyta susisiekimo infrastruktūra. Dėl sparčiai besivystančios Kinijos ekonomikos, vis daugiau žmonių keliasi į didmiesčius. Tačiau didmiesčiuose esančios mokyklos, ligoninės bei kitos institucijos nesugeba plėstis tokiu didžiuliu greičiu, kaip auga populiacija.

Tuo metu susisiekimas yra prastas – dėl kamščių 40 kilometrų atstumą tenka važiuoti 3 valandas. Susisiekimas tarp aplinkinių regionų taip pat prastas – yra keletas greitkelių, tačiau jie nesujungti tarpusavyje, jais patekti į kitą miestą yra pakankamai sunku.

Iki 2020 metų planuojama sukurti ir pastatyti naują metro liniją, kuri išspręs prastą infrastruktūrą turinčių greitkelių problemą. Tuo metu patiems miestams būtų skirtos tam tikros ekonominės užduotys: Pekinas taptų kultūros ir technologijų miestu, Tiandžinas – tyrimų ir gamybos miestu, o Hebei rolė dar nėra žinoma.

Taigi šiuo metu kuriama infrastruktūra susisiekimui tarp šių miestų, taip pat statoma daug naujų pastatų. Ne viena šalis šiuo metu turi planų sukurti didžiulius megapolius „nuo nulio“ (pvz., Turkija šiuo metu ieško vietos naujam ekonominiam centrui).

Jing-Jin-Ji yra arčiausiai įgyvendinimo esantis projektas. Jį remia daug politikų ir net Kinijos prezidentas Xi Jinping.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(26)
(0)
(26)

Komentarai (5)