Štai kaip dirba japonai: nufilmuota, kaip pusę gatvės prarijusi milžiniška įgriuva sutvarkyta vos per dvi paras (Video)  (2)

Japonijos Fukuokos miesto gatvę prarijusios įgriuvos pėdsakų jau nebeliko. 30 metrų pločio duobę be perstojo dirbę statybininkai užpildė ir sutaisė vos per dvi paras. Tiesa, kelias buvo vėl atidarytas praėjus dar kelioms dienoms.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Įgriuva lapkričio 8-ąją atsirado netoli judrios geležinkelio stoties, o taip pat kėlė grėsmę palei penkių juostų gatvę stovintiems pastatams, rašo „The Guardian“.

Japonijos statybininkai skubėjo atitaisyti padarytą žalą, bet miesto gatvė automobiliams ir pėstiesiems buvo atidaryta iškart, kai tik buvo užtikrintas kelio saugumas.

Štai kaip atrodė įgriuvos tvarkymo ir kelio tiesimo darbai:

Anot Fukuokos mero Soichiro Takashimos, sutvarkyta gatvė dabar net 30 kartų tvirtesnė nei anksčiau. Manoma, kad įgriuvą galėjo atsirasti dėl netoliese vykdomų metropoliteno linijos ilginimo darbų. Smegduobė sukėlė problemų su elektros ir ryšių tinklais, dujų bei vandens tiekimu. Laimei, sužeidimų buvo išvengta.

30 metrų pločio, 27 metrų ilgio ir 15 metrų gylio duobę smėliu ir cementu užpildė darbininkai sulaukė sveikinimų socialiniuose tinkluose.

„Stebiuosi, kad kelias vėl atidarytas vos po savaitės“, – socialiniame tinkle „Twitter“ nuostabą reikškė vienas japonas. O jam paantrino kitas: „Įspūdinga, viskas atlikta labai greitai“.

Vaizdo įrašą, kuriame užfiksuota atsiverianti įgriuva, galite pamatyti žemiau:


 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(21)
(6)
(15)

Komentarai (2)