To dar nebuvo jokioje kitoje valstybėje: Rusijos specialiosios pajėgos naudos „patobulintus šunis“  ()

Policija ir saugumo pajėgos Rusijoje gavo pastiprinimą, apie kurį kitų šalių pareigūnai gali tik svajoti. Jiems leista pabandyti dirbti su „patobulintais šunimis“, kurie buvo klonuoti tam, kad geriau aptiktų sprogmenis ir narkotikus, rašo dailymail.co.uk.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tris belgų aviganius klonavo Pietų Korėjos profesorius Hwangas Woo Sukas, kuris siekia vieną dieną klonuoti mamutus.

Kiekvieno „patobulinto“ šuns galimybes už 100 tūkstančių dolerių mokestį buvo leista išbandyti šalčiausiame apgyvendintame Jakutijos regione, Sachos Respublikoje (Rusija). Mokslininkas čia ieško mamutų liekanų.

Naujieji „karo šunys“ buvo pristatyti Mamutų muziejuje, regioninėje sostinėje Jakutske. Čia jie taip pat oficialiai perduoti į rusų kariškių rankas.

„Šie šunys buvo patobulinti naudojant korėjiečių šunų, naudojamų paieškai, ląsteles. Taigi, jie turėtų paveldėti ir jų unikalius sugebėjimus. Tai bus pirmieji tokie klonuoti „karo šunys“ Rusijoje“, - sako muziejaus direktorius Semyonas Grigoryevas.

Šie trys šunys kartu su dar beveik 500 šimtais šuniukų gimė pirmajame pasaulyje gyvūnų klonavimo centre Seule.

„Šie šunys yra labai jauni. Korėjoje jie jau turėjo pirminius mokymus, tad dresuotojai čia nuspręs, kas jiems geriausia, pagal tai, kokie yra jų sugebėjimai ir talentai“, - aiškina daktaras S. Grigoryevas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(16)
(4)
(12)

Komentarai ()