Ar atpažįstate nuotraukoje matomą gyvūną? Tai, kas nutiko šiai katei, verčia susimąstyti  (1)

Nuotraukoje matote labai neįprastą vaizdą - susivėlusiais gaurais apaugusią katę. Įprastai naminės katės pačios savimi pasirūpina ir jų kailis dažnai būna nepriekaištingas. Tačiau ši katė pateko į tikrai nemalonią situaciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios katės, vardu Hidey, savininkas - pagyvenęs vyras, sergantis Alzheimerio liga. Dėl ligos jis ilgą laiką tinkamai nebesirūpino savo augintiniais, nors juos vis tiek šėrė ir labai mylėjo. Kai jo šeima nusprendė, kad jis nebegali gyventi vienas, senolį išvežė į globos namus. Tuomet ir nusprendė paieškoti namuose turėjusių būti kačių. Vieną rado nesunkiai - ji buvo jauki ir ėdė žmonių atneštą maistą. Tačiau antrosios katės teko paieškoti.

Senolio giminaitis Hidey aptiko po lova. Tačiau ji išsigando ir paspruko. Vyras ir pats nejuokais išsigando, nes ne iš karto suprato, kad tai katė. Ji buvo apaugusi susivėlusio kailio gumulais. Hidey, žinoma, toli nepabėgo, todėl rūpestingi giminaičiai ją sugavo ir nuvežė veterinarams. Iš pradžių jie buvo sutrikę - kaip katė galėjo šitaip susivelti?

Nors katės yra laikomos itin švariais gyvūnais, kartais jos susivelia, bet tikrai ne taip, kaip Hidey. Jos kančių priežastis buvo ne tik silpnas savininkas, bet ir nutukimas. Ji buvo tokia stora, kad pati pasirūpinti savo kailiu nepajėgė.

Veterinarai iškart suprato, ką turi padaryti. Jie pasitelkė bendrąją anesteziją, kad katė nesiblaškytų, ir gaurus nukirpo. Taip katė neteko beveik kilogramo svorio ir dabar jaučiasi gerai. „Western PA Humane Society“ savo „Facebook“ puslapyje dalinasi daugybe išgelbėtų gyvūnų nuotraukų, tačiau Hidey atvejis išskirtinis.

Mes privalome rūpintis savo artimaisiais. Svarbu nepamiršti, kad sirgdami žmonės ne visada gali tinkamai pasirūpinti savo augintiniais. Tai reikia įvertinti ir pasirūpinti, kad mūsų artimieji ir jų keturkojai draugai jaustųsi gerai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(48)
(9)
(39)

Komentarai (1)