Skaistybės diržai nėra tokie seni kaip jūs manote - dar visai neseniai juos naudojo apsaugai, dabar - meilės žaidimams (Video)  ()

Kuomet išgirstame apie skaistybės diržus, dažniausiai įsivaizduojame viduramžius, kuomet riteriai išjodavo į kryžiaus žygius ir užrakindavo skaistybės diržus savo žmonoms, kad šios liktų tyros ne vienerius metus, kol šie sugrįš. Tačiau ar iš tikrųjų skaistybės diržai buvo naudojami viduramžiais?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2017-01-04 Skaistybės diržai nėra tokie seni kaip jūs manote - dar visai neseniai juos naudojo apsaugai, dabar - meilės žaidimams (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pati idėja puikiai dera su viduramžiais, kuomet vyravo moterų priespauda, o lytiniai santykiai buvo griežtai draudžiami visais atvejais, išskyrus pastojimui. Tačiau skaistybės diržai buvo išrasti vėliau, o XVIII ir XIX amžiaus istorikai siekė įtikinti visuomenę, jog jie atsirado viduramžiais, siekdami, kad jų laikai atrodytų šviesesni ir modernesni, palyginus su viduramžiais.

Pirmą kartą skaistybės diržas buvo paminėtas 1405 metais – seniai pasibaigus paskutiniam kryžiaus žygiui. Vis dėlto, dauguma atvejų skaistybės diržas būdavo minimas labiau simboline prasme, o apibūdinime jie net nebūdavo panašūs į odinius ar metalinius diržus su spyna.

Negana to, sunku įsivaizduoti, kaip moteris galėtų jį saugiai naudoti – tokio diržo nešiojimas padarytų žaizdas, kurios būtų lengvai infekuojamos per kelias dienas. Taip pat reikėtų pažymėti, kad šie diržai niekada nebuvo minimi rimtame istoriniame kontekste, dėl to šių dienų istorikai ėmė abejoti jų autentiškumu.

Nemažai muziejų visame pasaulyje savo ekspozicijose turėjo skaistybės diržus, tačiau anksčiau ar vėliau paaiškėdavo, kad jie yra netikri, dauguma sukurti XIX amžiuje, nors buvo skelbiama, kad gamybos data yra XIV–XVI a.

Ar viduramžiais žmonės tikrai dėvėjo rakinamus skaistybės diržus?

Pavyzdžiui, 1996 metais Britų muziejus išėmė iš savo ekspozicijos „viduramžių skaistybės diržą“, nes paaiškėjo, kad jis pagamintas XIX a. Būtent Viktorijos era (XIX amžius) buvo laikotarpis, kuomet skaistybės diržai buvo populiarūs. Mat tuo metu buvo manoma, kad masturbacija yra pavojinga sveikatai, o tai atskleidžia tikrąjį skaistybės diržo atsiradimo tikslą – užkirsti kelią savęs tenkinimui.

Be to, Pramonės eros metu moterys dėvėdavo tokius diržus, kad nebūtų išprievartautos darbo metu, kadangi dauguma bendradarbių nebūdavo džentelmenai. Šie diržai tuo metu turėdavo paminkštinimus, kad juos dėvėti būtų patogiau bei sumažėtų pavojus sveikatai, tačiau jie vis tiek nebuvo pritaikyti ilgalaikiam dėvėjimui. Šiais laikais skaistybės diržai yra naudojami sadistiniuose sekso žaidimuose.

Viena italė buvo pametusi raktą nuo savo skaistybės diržo, todėl turėjo kviesti ugniagesius, kad šie ją išlaisvintų.

Taigi nėra jokių įrodymų, kad skaistybės diržai kilo iš viduramžių. Ir jeigu kada nors išgirsite, jog skaistybės diržai siejami su šiuo žmonijos laikotarpiu, galite drąsiai sakyti – tai tik mitas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(17)
(8)
(9)

Komentarai ()