Kaip pasaulį įsivaizduoja paprasti Š. Korėjos gyventojai: taip dar reikia sugebėti XXI amžiuje

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

cave_dweller 2017-01-12 11:11
Be komentarų
jilted 2017-01-12 14:16
Kažkaip tie jos atsakymai labai panašūs į tuos, ką dokumentiniuose filmuose pasakoja "atsitiktiniai" Š. Korėjos gyventojai. Viskas pagal tą patį šabloną - visi Š. Korėjoje gyvena pakankamai gerai, jei ko nors nežinom apie vakarietišką kultūrą, tai nieko čia tokio, nes vis tiek niekam visoje šalyje tai nepatinka, na ir žinoma didžiausias priešas - JAV. Nieko neparodo apie tai, kaip tie žmonės iš tikrųjų mato pasaulį ar ką galvoja. Tik baimę būti nuteistiems mirties bausme, jei netyčia ne taip atsakys į žurnalisto klausimą.
bahuriux 2017-01-12 14:22
Bet kad to vakarietiško šlamšto atsiprašau pop kultūros tikrai niekam nereikia ir tik geriau kad jo nebūtu. Turiu galvoj tuos pačius madų vaikymusis, ladygagas, internetinius kačiukus ir kt šlamštą. Su mėsianiu tai geras Įdomu Kim'as jau buvo nusileidęs mėnulyje ar dar ne?
cave_dweller 2017-01-12 15:39
Patikimi šaltiniai žvalgyboje praneša, kad kol kas tik saulėje nakti lankėsi
Sebastianas 2017-01-12 16:56
Jūsų teisė nesivaikyti vakarietiškojo kitčo
Borland 2017-01-12 17:12
Taip kaip š. korėjos gyventojai turi teisę netikėti, kad jų lyderis išrado mėsainį. Bet bėda, kad žmogus ne dievas ir nežino to ko nežino, o gyvena jis tuo ką yra pažinęs. Kad ir kokias tu turi teises, tu gyvensi tuo kuo gyvena tavo aplinka (daugiau ar mažiau) ir tavo galimybę savarankiškai mąstyti apsprendžia dalykai kuriuos tu matai ar girdi, ar kitais pojučiais priemi viską į galvą. Mes skiriamės nuo jų tik tuo, kad turime galimybę pažinti daugiau įvairesnių dalykų, bet visa tai taip pat turi savo ribą ir mes nežinome kaip dar galime elgtis, bent jau tol kol kažkas to nesugalvoja padaryti (per atsitiktinumą greičiausiai). Bet čia yra geras posakis - nežinai ir galva neskauda.
unytas 2017-01-12 17:15
dievas jis tenais ir as tokio gyvenimo galbut noreciau
lucy 2017-01-12 21:38
Man primena tie šiaurės koriejiečiai religinius fanatikus, nors atrodo keistai, bet galbūt jie išties tiek įtikėję jog išties jaučiasi laimingi.
lucy 2017-01-12 22:44
Šiaip maisto trūkumas laimingo žmogaus tikrai nepadarys, bet teoriškai, juk pirmieji žmonės ėdė, krušosi ir šiko ir kadangi nieko tada nebuvo geriau tikriausiai buvo laimingi tada iki pilnos laimės kaip sakant tetrūkdavo tik pilno skrandžio. Bet dabar, kadangi mes dabar žinom jog yra milijardierių/žvaigždžių ir dar ko, tai mums to iki pilnos laimės neužtenka, toks pirmykštis gyvenimas dabar būtų vadinamas žemiau skurdo ribos. Tai teoriškai jei sukūrus tokią uždarą visuomenę(geriau izoliuota Š.Korėja) tai net su labai mažais resursais būtų įmanoma sukurti laiminga visuomenę. https://www.youtube.com/watch?v=meiU6TxysCg va
Simintis 2017-01-13 15:45
Pirmiausiai pasižiūrėkite ką kalba per pastaruosius 10 metų iš Š. Korėjos pabėgę žmonės, o tada spręskit kaip ten kas, nes tai ką pasakoja patys korėjiečiai, labai dažnai ir patys netiki, tiesiog iš baimės. Informacija iš užsienio juos pasiekia ne taip ir prastai, ypač pasienio regionuose. Kituose regionuose sunkiau nes negali keliauti iš savo rajono be leidimo, tad informacija į gilumą plinta sunkiai. Tačiau vienaip ar kitaip, jie savo situacija suvokia kaip rėžimą iš kurio ištrūkti negali, tad geriau tiesiog susitaikyti. Jie tikrai nėra tokie kvaili ir jokio propaganda tokio lygio pasiekti nepajėgi.
UTF16 2017-01-14 11:45
Bet kokia diktatūra, kad ir kiek ji mažai turėtų bendro su kitomis, – ar ten Saudo Arabija, ar ten kokia skylė Afrikoj, ar ten Šiaurės Korėja, ar ten Sovietų Sąjunga, žmogaus seksualumo reiškimą slopina sistemiškai ir turbūt be išimčių. Seksualinis konservatyvizmas kažkodėl yra visų šitų diktatūrų bendras vardiklis.