Kaip pasaulį įsivaizduoja paprasti Š. Korėjos gyventojai: taip dar reikia sugebėti XXI amžiuje  (11)

Pirmą kartą iš Šiaurės Korėjos sostinės Pchenjano išvykusi dvidešimtmetė studentė prancūzų fotografui papasakojo, kaip šalies gyventojai įsivaizduoja pasaulį, rašo britų dienraštis „The Daily Mail“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su universitete studijuojančia ir geriausiai savo grupėje angliškai kalbančia mergina, kuri įvardijama tik kaip panelė Kim, pasikalbėjo šeštą kartą Šiaurės Korėjoje viešėjęs prancūzų fotografas Ericas Lafforgue'as, kuris užfiksavo merginos atsakymus.

Jie patvirtino, kad šalies valdžia griežtai kontroliuoja viską, kas patenka į šalį. Panelė Kim niekada negirdėjo apie Lady Gagą, „iPad“ planšetes ar džinsus.

Nepaisant to, kad gatvėse matė vargetų, panelė Kim primygtinai tvirtino, kad visi Šiaurės Korėjoje mėgaujasi vienodu turtu. Ji taip pat šventai tiki, kad neištekėjusios moterys niekada nepastoja. „Taip niekada nebūna“, – įsitikinusi ji.

Mergina taip pat papasakojo, kad yra girdėjusi apie Michaelą Jacksoną, tačiau nieko nežino, kas ta Lady Gaga. Paklausta, kodėl jos šalies nepasiekia britiška ar amerikietiška muzika, panelė Kim atsakė, kad nė vienas Šiaurės Korėjos gyventojas nenori klausytis tokios muzikos ir labiau mėgsta Mocartą, Bachą ar Bethoveną.

Mada taip pat Šiaurės Korėjoje yra blokuojama. Panelė Kim noriai atvykėliui ir apibūdino Šiaurės Korėjos grožio kriterijus: „Moters akys turi būti didelės, riesta nosis, nedidelė burna ir balta oda. Ji neturėtų būti labai liekna. Moterys Šiaurės Korėjoje yra tikrai gražios gėlės“.

Paklausta, ar Kim Jong Unas gražus, mergina atsakė, kad tai „piktinantis“ klausimas, ir pridūrė, kad berniukai ir mergaitės Šiaurės Korėjoje niekada kartu nešoka, nes yra per daug drovūs.

Nors žinoma, kad Šiaurės Korėjos valdžia kontroliuoja net ir savo piliečių šukuosenas, panelė Kim atsakė, kad stilius tikrai yra paskutinis dalykas, apie kurį galvoja Šiaurės Korėjos gyventojai. Nepaisant to, ji pridūrė, kad žmonės jos šalyje plaukų nedažo, nors turi „labai daug galimybių rinktis“.

Kai prancūzų fotografas panelei Kim parodė Peliuko Mikio nuotrauką, ši atsakė: „Tai tik pelė. Ir ji iš Kinijos“. Visos kelionės, kuri panelei Kim buvo pirmoji proga išvykti iš Pchenjano, metu prancūzų fotografas turėjo „iPad“ planšetę ir papasakojo, kad ja galima klausytis muzikos, žiūrėti vaizdo įrašus ar tikrinti elektroninį paštą. Mergina tuo paprasčiausiai nepatikėjo.

Jaunoji Kim taip pat mano, kad jeigu Pietų Korėjos gyventojas atvyks į Šiaurės Korėją, jis bus pasitiktas ištiestomis rankomis.

Kalbėdama apie savo šalies vadovus panelė Kim atsisakė Kim Il Sungą vadinti tik vardu ir ji pavadino didžiuoju lyderiu Kim Il Sungu bei sakė, kad jis buvo šalies ramstis iki pat savo mirties 1994 metais.

Kelionės metu prancūzų fotografas taip pat užfiksavo moterį, valgančią mėsainį su guminėmis pirštinėmis, ir paklausė panelės Kim, kodėl ji jas mūvi. „Kad nesusiteptume rankų, kai jį valgome“, – atsakė ji ir teigė, kad mėsainius 2009 metais išrado Kim Jong Unas.

Pasak merginos, moterys neturi būti labai lieknos. O paklausta, kodėl moterys Pchenjane nevažinėja dviračiais, ji atsakė: „Nes tai pavojinga, o ir kojos tampa nebe tokios gražios“.

Po savo pirmosios kelionės už Pchenjano ribų panelė Kim dabar nori pabuvoti užsienyje. Ji nori nuvykti į Angliją, bet ne Ameriką, nes ji nekenčia amerikiečių. Nepaisant to, ji teigė mačiusi vieną amerikietišką filmą – „Gladiatorių“. Jis jai patikęs, tačiau intymios scenos buvo „gėdingos“.

Merginos mėgstamiausias filmas – apie tai, kaip japonai masiškai žudė Šiaurės Korėjos žmones.

Panelė Kim nori tapti užsienio kalbų specialiste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(110)
(10)
(100)

Komentarai (11)