Austrai tampa vis mažiau ir mažiau tolerantiški: siūloma net drausti islamą ir jo simboliką

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Ar_as? 2017-01-18 09:10
Kad radikalizmas yra blogis, visiškai suprantama. Jis blogis nepriklausomai nuo turinio: ar vegetazimas, ar islamizmas, ar ateizmas, ar "bausti neleisti", ar viską leisti. Kitas klausimas, kiek šis blogis yra išvengiamas: kiek pasižiūri, visuomenė visada linkusi lakstyti į kraštutinumus, kur tik stipriai nuo jų nudegusi, labai trumpam atsitokėja, o po to vėl šoka į ugnį.
lindemann 2017-01-18 12:16
Europos sąjungos sienos sugriežtinimas, imigrantų sustiprintas tikrinimas atvykstant, uždėtas geras filtras, atskirti, kas yra tiesiog ekonominis, teroristinis migrantas, o kas bėga nuo karo. Bet jau per vėlu. Reikėjo pradžioje to. Dabar turkai kada tik nori, gali reketuoti ES, jei ES neklauso, milijonai migrantų laukia prie sienų, kurios gali būti atvertos. Pabėgeliai savaime nera blogis, blogis pirma yra karas, prie kurio sukėlimo prisidėjo vakarai, antras blogis, kylantis iš pirmojo yra nekontroliuojami pabėgelių srautai. Europa pati sau kilpą užsiveržė. Šiaip daugelis neįvertina tos grėsmės, kol patys nesusiduria, lengva čia forume postringauti, kad ne iš Islamo kyla teroro grėsmė, kad reikia prisiimti pabėgelius, kad visko reikia. Galima ginčytis beliekiek, faktai visų pusėje. Ateitis parodys kas šiandien buvo teisus. Po kokių 20-30 metų. Linkiu visiems sulaukti ir pamatyti. Alahu ahbar.
Kirtiklis 2017-01-18 12:58
Bunda jau Europa, bunda. Patiko man kai rodo pabėgėliai ar įvardija kur nusikaltimus padarė jie - tik opa jie iš Pakistano, Alžyro, ir iš dar bala žino kur. Tai kai įvardija kad pabėgėlis - tikiesi kad bus Siras (na nes karas vyksta ten) o gaunasi kad iš belekur varo čia. O Musulmonai ne tik kad neįntegruojasi, nors daug jėgų skiriama tam, bet ir daro savo rajonus kur gyvena pagal savo islamo taisykles, niekina kitatikius ir kitataučius, bet ir rengia teroro išpuolius, o vėliau visi kiti džiūgauja, nesmerkia nei kiek. Paplito dabar mada su Sunkvežimiais traiškyt žmones. O dar sako kad jie ne radikalus ir Islamas ne prie ko. Naivuoliai. Viena iš labiausiai išsivysčiusių šalių - Japonija, senai suprato kas per velnias yra Islamas. Tikiuosi ir Europa susipras.
immortallt 2017-01-18 13:15
Šiaip šalys suklesti tada, kai būna pakankamas mix'as kultūrų. Tas buvo įrodyta jau gan senokai, dar univiero laikais apie tai skaičiau. Visos kultūros, įskaitant Azijoje, Afrikoje ar Amerikoje, kurios suklestėjo, tai nutiko esant intensyviai prekybai ir besimaišant žmonėms. Maišantis kultūroms sukuriama kažkas naujo, pasiekiama kažko daugiau ir įvyksta mini revoliucija, kuri suteikia pranašumą prieš kitus.
AAA000 2017-01-18 13:40
net immortal parase - vel tipiniai speliojimai... nu visiskai neturintis logikos igudziu veikejas ... paziurek mano parasa - as remiuosi irodoma informacija
AAA000 2017-01-18 14:06
tu kazkaip netaip siulai... pagal mane cia kalti policininkai - nevykdo savo pareigu. jei bijo - mest is darbo tokius policininkus. uz ka jiem tada trumpesni stazai ir panasios lengvatos? uz tinginiavima?. jei daro isimtis, ir kazkokius viesos erdves pazeidejus palieka nenubaustus - reikia pacius policininkus baust - uz pareigu nevykdyma. sistema stringa. arba vadovybe policijos reikia keist. uzsisedejo ten kazkas... kalejimai juk yra ne visuomenes diskusiju sfera. kalejimo esme pasalint zmones is visuomenes. kol nusikalteliai sedi - nematau cia problemos - radikaleja ar ne tuose kalejimuose. ir siaip yra puikus sprendimas - "nepersiauklejancius" susodint i vienutes. del laisviu tai europos geroves esme - realybeje veikiancios laisves ir pirma reikia isbandyt visokius kitokius sprendimus - pries imantis laisviu ribojimo ir draudimo. as siulau ne laisves ribot, o tiksliau issiaiskint, kas yra laisve - o kas ne. pagal mane apgavystes (religiniu paistalu) saugojimas laisviu principais - cia tiesiog isimtis. kuri kazkaip isivele i laisviu apsauga. istatymine laisviu skyle - kuria reikia naikint. vat jei prades gaudyt isimtinai islamistus - ir bus pazeista laisves principai. konkreciai - laisvo pasirinkimo. laisviu siulau neliest. tiesiog siulau saugot tikrasias laisves - numetant dirbtinai primestas. tada ir policija tures aiskias instrukcijas ir nesikis vaziuot i kazkokius "baisius" rajonus. bet bijo visi tokiu akivaizdziu sprendimu, geriau rekt, kad katalikai geresni ir varyt "gaudyt islamistu" --- tipinis smegenu plovimas - nes dabar "radikalus islamistai" populiarus reikalas cia gi faktiskai tik tu paciu islamistu kurstymas elgtis dar neadekvaciau... vat jei reikalas skambetu "radikalus religiniai" - tai kazkaip susimastytu labiau gal visuomene, kur cia blogio saknys
enzim 2017-01-18 14:11
Štai kas būna, kai apsimeti auka ir paviršutiniškai pravedi denacifikaciją. Ale ką man tai primena? Taigi mano mylimą Tėvynę Lietuvą. Denacifikacija buvo pravesta okupanto, todėl mes aukos. Dalis naciukų sugebėjo apsimesti kovotojais už laisvę ir net praeiti per reabilitacijos filtrą. Taip mūsų visuomenė po šiai dienai nesusivokė, kad savi naciai nieko negeresni už sovietinius stribus. Todėl yra nuolatinė ksenofobijos grėsmė, nes mūsų teisingumas šioje kryptyje šlubas, o kiršintojai jaučiasi teisuoliais.
Arns 2017-01-18 14:14
Teorija lygi Hitlerio mintims apie Arijų rasės grynumo išskirtinumą. Maišantis nieko nesukuriama. Žmogus yra žmogus ir jis bus tik žmogus. Bet skirtinga kultūra turi skirtingus elgesio modelius, papročius. Jei vyksta asimiliacija (didesnė "suvalgo" mažesnę), gali pasikeisti odos spalva, plaukų spalva, gali atsirasti tam tikrų svetimų žodžių, bet tvarka lieka tokia kokia buvusi. Jei tik vyksta maišymasis, kai atėjūnai atneša savo kultūrą, griūna nusistovėjusios tradicijos, vertybės, pasiekimai, teisinė praktika. Niekada nebūna gera. JAV išskirtinumas yra tai, kad tai nėra valstybė, tai nėra tauta. Tai tarytum tam tikras suneštinis stalas prie kurio visi tik svečiai ir nėra jokių tabu. Kaip sakykim ar įtraukti svetimą raidę. Lietuvoje dėl to laužomos ietys, nes matomas pavojus, kad "atėjūnai" kažką keis. JAV dėl to nekyla klausimų, nes nėra kam ko saugoti. Net kalba jiems yra svetima (anglų daugumai gimtoji, bet per ją nemato savo išskirtinumo, ar reikalo pabrėžti kilmę(vėl Lietuva, vis primena jog esame bene vieninteliai baltų kalbos atstovai)). Štai dėl ko ten yra kultūrų katilas ir nelabai kas kam ką gali prikišti. Ne dėl maišymosi, o dėl pagrindo nebuvimo.
Arns 2017-01-18 14:25
Kalėjimas jau yra bausmė. galima kalbėti ar kankinti fizinėmis bausmėmis legalu, bet ne aiškintis ar pakankamai geras internetas, ar su žmona/drauge užtenka laiko pasibūti. Tai persiauklėjimo įstaiga labai blogiems žmonėms.
enzim 2017-01-18 14:35
Dėl civilizacinių modelių tvarumo, štai kokius esmingiausius bruožus aš pastebėjau. Civilizacija, t.y. kultūrėjimas sąlygoja agresyvumo mažėjimą, kultūrą- imperiją sukūrusios titulinės tautos gretose, atsiranda kažkas panašaus į egzistencinį tingėjimą, apatiją, iniciatyvos deficitas, pervertintas pasitikėjimas technologiniu pranašumu, žmogaus dvasinių galių nuvertinimas. Kaimyniniai barbarai, nesuvokiantys savo menkumo, pademonstruoja neeilines valios pastangas ir pasiaukojimą ir paleidžia imperiją vėjais. Ir vėl ratas kartojasi iš naujo.
Pumper 2017-01-18 14:38
Taip, bet kad tas maišymasis būtų naudingas, visų pirma reikia, kad ta įmaišyta kultūra kažkokią vertę turėtų. Ką turi musulmonai, kurių kultūrą, paremta islamu, draudžia mokslus, dainas, šokius, šventes, žmones/gyvūnus ir kt. natūralios gamtos objektus mene vaizduoti?
enzim 2017-01-18 14:52
Nereikia absoliutinti, fundamentalistų visose religijose pilna. Esminis klausimas yra , ką reikia daryti, kad fundamentalistai liktų marginalia srovele, o normalūs religijos atstovai pagrindine, kuriančia ir prisidedančia prie bendros santarvės, srove. Nereikia pamiršti, kad 90 proc. antikos raštijos lobių, Karolio Didžiojo įsakymu, buvo nupirkta Kordobos emirate, parvežta į Frankų imperiją, išversta į lotynų kalbą ir pradėjo plisti po visą to laiko krikščioniškąjį pasaulį. Tai buvo Tamsiųjų amžių pabaiga Europoje. Taip maurų dėka Europos barbarai prisiminė savo kultūrines šaknis.
immortallt 2017-01-18 15:01
Pumper, gal baikime su absoliutinimais? Nėra tik juoda ir balta. Ir nepritariu aš dabartiniam įsileidimui visų iš eilės, be jokių sienų ir dar apdalinimu ir cackinimusi, kas jam nepatinka. O su nusikaltusiais iš vis reiktų deportuoti, sekantį kartą grįžus išsiunčiant tiesiai ISIS supakuotą dėžėje. Bet muslumonų visokių yra. Dauguma nenori nei konfliktų, nei kažką nugalabyti. Čia kaip teigti, kad visi vyrai prievartautojai, nes vienas vyras išprievartavo moterį. Integracijos stoka - va čia didelė bėda.
Pumper 2017-01-18 15:56
Ir kaip ją spręsti, jei, anot tų kviečiančių visus iš eilės, integracija = islamofobija?
immortallt 2017-01-18 16:58
Pumper, kažkaip nepastebėjau, kad tie, kurie racionaliai už pabėgėlių priėmimą yra prieš integraciją. Tiesa, daug nesidomėjau.
Shinigami 2017-01-18 17:13
Pažymėjau raktinius žodžius. Nauda būna kai kultūros maišosi, bet jei kultūros kaip vanduo ir aliejus? Visiškai nesimaišo, bet konkuruoja? Dabartinė situacija nėra kultūrų maišimasis, o "fludinimas". Atriedėjo milžiniška banga ir visus nubloškė. Dėl to dabar ir turime problemų.
Niemand 2017-01-18 19:07
Dafai papasakok mūsų karaimams, kaip jiems islamas ką draudžia
Arns 2017-01-18 19:28
"Lietuviški" karaimai net arabiškai nemoka, jie naudoja lenkų raidyną. Stipriai paveikti hebrajų kultūros. https://briedis.lt/out/media/Traku_gidas.pdf
AAA000 2017-01-18 23:38
karaimus kai iveze i sali, tada aiskiai visuomenes pasaulietinio modelio kontrole pas mus buvo pirmam plane. o religijos itaka apribota. juos isiveze kaip specialistus karo reikalams. o ne kaip religinius. jie susitaike su sita situacija ir asimiliavosi. o tvaraus religinio anklavo nesugebejo ikurt. aplinka buvo nepalanki. o tuo metu europa mum ivezinejo reigija, kaip vadovaujancia visuomenei priemone NR1, o mes su tuo kariavom. matyt karaimam buvo aiskiai parodyta - kas galima, o kas ne. ir ju integracija musu kulturon galima sakyt pavyko. labai panasi situacija ir dabar, tik religiniai dabar i europa krypti laiko. vat tame ir buvo tu laiku musu salies didybe - nes visuomene buvo pazangesne uz europos vidurki. uztat ir sugebejom palaikyt priespriesa, o kai sureligejom - iskart pasidarem niekam nebeidomus atsilikes uzkampis. vietoj to, kad plest pasiauleziura konfrntavimo budais - pradejo musu liaudis baznycias statyt ir zegnotis... tikesimes europa tam atsparesne, nes dar ziurek teks isstot
Hmz 2017-01-19 11:27
Karaimai nėra musulmonai. Dafai šviečiamės prieš rašydami nesąmones.