Geriau nei geriausias „iPhone“? Štai koks telefonas yra pats populiariausias Kinijoje (Video)  (1)

CNBC, su nuoroda į analitinę agentūros „Counterpoint“, praneša, kad pirmą kartą per pastaruosius penkerius metus populiariausiu Kinijoje išmaniųjų telefonų modeliu netapo „iPhone“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2016 metais kinų geriausiai perkamų „Apple“ išmaniuoju buvo „iPhone 6S“, kurio buvo parduota 12 milijonų vienetų.

Šį amerikiečių modelį populiarumu gerokai pranoko vidutinio lygio segmento išmanusis „OPPO R9“, kuris pernai buvo parduotas 17 milijonų kartų. Tokiu būdu, „OPPO R9“ vienas pats užėmė 4% visos Kinijos išmaniųjų rinkos.

Sėkmingas modelis „OPPO“ užtikrino įspūdingą pardavimų augimą (109 %). Iš didžiausių įmonių savo progresu taip pat gali pasigirti dar vienas BBK padalinys – „Vivo“ (78 % augimas).

Tuo tarpu „Huawei“ pardavimai išaugo daug kukliau (21%), o „Apple“ realizuotų išmaniųjų kiekis, lyginant su ankstesniu periodu, per metus sumažėjo net 21%.

Tarp stambiausių bendrovių dar blogiau pasirodė tik kinų „Xiaomi“ – jos kritimas siekia 22%.

Apskritai, išmaniųjų pardavimo augimas Kinijoje siekė 6%, o rinkos apimtis siekė 465 milijonus prietaisų.

„Counterpoint“ specialistai mano, kad „iPhone“ likimo Kinijoje lemiamu veiksniu gali tapti sekantis „iPhone“ modelis.

Kuo „OPPO R9“ yra toks įspūdingas?

„OPPO R9“ įranga patalpinta į metalinį korpusą, kuris turi balto aukso ir rožinės spalvos versijas. Gamintojas giriasi nedideliu telefono storiu – 6,6 mm ir svoriu – 145 g, taip pat labai siaurais šoniniais ekrano rėmeliais – 1,66 mm, kurių dėka išmaniojo telefono ekranas užima daugiau nei tris ketvirtadalius priekinio skydelio – 77,6 proc.

Po ekranu įmontuotas pirštų atspaudų skeneris su cirkonio apsauga (8,5 kietumas pagal Moso skalę), kuris suveikia per 0,2 sekundės. „OPPO R9“ naudoja 5,5″, 1920×1080 taškų, 401 ppi ekraną.

Skirtingai nuo daugumos gamintojų, OPPO nenaudoja „Qualcomm“ (Quick Charge) arba „MediaTek“ (PumpExpress) greito įkrovimo sprendimų, o sukūrė savo technologiją, kurią pavadino VOOC. Pasak gamintojo atstovų, ji per penkias minutes „OPPO R9“ įkraus tiek, kad bus galima be pertraukos kalbėti net dvi valandas. Gamintojas garantuoja, kad tokia VOOC sparta baterijai niekuo nepakenks. „OPPO R9“ akumuliatoriaus talpa yra 2850 mAh.

„OPPO R9“ naudoja 16 megapikselių priekinę kamerą su 78,1 laipsnių žiūrėjimo kampu, 5 lęšiais ir f/2.0 diafragma. Firminės technologijos „Pixel Perfection“ ir „Beauty 4.0“ dar laibiau pagerins asmenukių grožį. Galinė „OPPO R9“ kamera yra paprastesnė: 13 megapikselių, 5 lęšiai, f/2.2, automatinis fokusavimas, dviguba LED blykstė ir 1080p@30fps vaizdo įrašymas. „OPPO R9“ neturi optinio stabilizavimo.

Dar vienas gamintojo pasididžiavimas yra, „Android“ pagrindu sukurta, „ColorOS“ sąsaja. Čia įdiegta versija 3.0 su pastebimai atnaujinta išvaizda ir padidinta darbo sparta, todėl įprastas operacijas išmanusis telefonas dabar atliks ypač greitai.

Tam taip pat turėtų padėti „OPPO R9“ naudojami 4 GB operatyviosios atminties. Duomenų saugojimui gamintojas numatė 64 GB. Išmanusis telefonas palaiko 4G+ ir VoLTE tinklus ir turi garso pagerinimo sistemą „RealSound“.

„OPPO R9“ gavo aštuonių branduolių procesorių „MediaTek Helio P10“ su 2 GHz dažniu ir grafikos valdikliu „Mali-T860 MP2“.

Šiuo metu „OPPO R9“ iš Kinijos galima įsigyti už 363 €, bet dėl didžiulė susidomėjimo pasiūla nėra stabili ir kartais šio modelio prekyboje tiesiog nelieka.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TOPCOM
TOPCOM
(24)
(6)
(18)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: