Kinijos turgelio stebuklai: „Xiaomi Redmi Pro“ ir „Xiaomi Mi 4s“ išparduodami su tokiomis kainomis, kokių Lietuvoje niekada nebūna (Video)  (7)

Kinijos kompanijai „Xiaomi“ per pastaruosius keletą metų pavyko pasiekti tiek, kiek kitoms bendrovėms nepavyksta įgyvendinti per ištisus dešimtmečius. Bene didžiausio populiarumo tarptautinėje rinkoje „Xiaomi“ greičiausiai susilaukė dėl savo kiek neįprasto požiūrio į išmaniuosius telefonus. Kitaip sakant, „Xiaomi“ tapo vienu pirmųjų Kinijos gamintojų, kuris pasauliui sugebėjo pasiūlyti itin kokybiškus išmaniuosius telefonus už visiems prieinamą kainą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinoma, teks sutikti, kad pigūs kiniški išmanieji telefonai kol kas nepasižymi geru gamintojų palaikymu, todėl tikėtis juose išvysti operacinės sistemos atnaujinimą dažniausiai yra beviltiška. Aišku, su itin retomis išimtimis, pavyzdžiui, išskirtinis „Vernee Mars“ išmanusis jau gavo „Android 7.0“. Tuo tarpu tokie gamintojai kaip „Xiaomi“ vietoje to, kad atnaujintų prieš metus išleistą išmanųjį telefoną, verčiau ima ir rinkai bei savo gerbėjams tiesiog pristato naujos kartos išmanųjį telefoną.

Nors iš pirmo žvilgsnio toks verslo modelis gana keistas, bet dažnai tampa itin palankus pirkėjų atžvilgiu. Šiuo atveju Kinijos elektroninės parduotuvės norėdamos išparduoti senus išmaniųjų telefonų likučius yra priverstos mažinti kainas, nes kitu atveju dalis senesnės kartos išmaniųjų telefonų tiesiog amžiams liktų gulėti sandėliuose. Būtent toks likimas šį kartą ištiko „Xiaomi Redmi Pro“ ir „Xiaomi Mi 4s“ išmaniuosius telefonus.

Kol Lietuvoje šiuos išmaniuosius telefonus elektroninės parduotuvės vis dar svajoja parduoti už kartais beveik 300 eurų siekiančią kainą, tai Kinijos elektroninėje parduotuvėje „Gearbest“ pastarieji telefonai šiuo metu jau yra pardavinėjami vos už 172 eurus. Tai pigiau net perkant per eBay.com, o tai jau daug ką pasako.

Čia įdomiausia yra tai, kad „Xiaomi Redmi Pro“ ir „Xiaomi Mi 4s“ techniškai skiria vienas labai svarbus aspektas, kuris teoriškai taip pat turėtų nulemti ir akivaizdų kainos skirtumą tarp šių išmaniųjų telefonų – tai visiškai skirtingas procesorius.

„Xiaomi Redmi Pro“ yra aprūpintas kinišku dešimties branduolių „MediaTek  Helio X20“ CPU. Dažnu atveju kiniški procesoriai atbaido europiečius nuo noro įsigyti šiuos telefonus. Be to, pigūs kiniški telefonai dažnai turi sąlyginai nedaug operatyviosios RAM atminties - 2 GB ar dar mažiau. Todėl šis derinukas – kiniškas procesorius ir mažai RAM,  tampa dažnu europiečio argumentu, kodėl jis atsisakė įsigyti vieną ar kitą Kinijoje gamintą išmanųjį telefoną.

Nors „Xiaomi Redmi Pro“ turi kinietišką procesorių, tačiau tiek jis, tiek ir „Mi 4s“ yra parduodami su 3 GB talpos RAM atmintimi, kas šiuo metu tikrai yra daugiau nei pakankama bet kuriam ekonominės klasės išmaniajam telefonui. Ir jeigu išmanusis telefonas „Xiaomi Redmi Pro“ dar gali sulaukti kritikos dėl integruoto centrinio procesoriaus, tai „Xiaomi Mi 4s“ priekaištų greičiausiai neras net patys išrankiausi, kadangi šis telefonas yra aprūpintas itin našiu „Qualcomm Snapdragon 808“ centriniu procesoriumi.

Abu telefonai pasižymi ir puikiomis vaizdo kameromis, kurios kaip biudžetiniams modeliams, yra vienos iš geriausių tarp visų konkurentų.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad „Xiaomi Mi 4s“ turi 5 colių įstrižainės ekraną, kai tuo tarpu „Redmi Pro“ yra aprūpintas 5,5 colių įstrižainės ekranu. Vis dėlto jeigu tai nėra pagrindinis kriterijus, skaitytojams labiau rekomenduojame rinktis „Mi 4s“, kadangi šis išmanusis telefonas pranašumą prieš „Redmi Pro“ įgyja ne tik dėl našesnio procesoriaus, bet ir dėl didesnės 64 GB talpos vidinės atminties. Tiesa, jis turi senesnę „Android“ versiją, nei „Redmi Pro“, tad verta pasverti, kas iš tikro yra svarbiau.

Charakteristikos

„Xiaomi Mi 4s“

„Xiaomi Redmi Pro“

Ekranas

5.0“
 1920 x 1080 px

5.5“
1920 x 1080 px

CPU

Qualcomm Snapdragon 808 64bit, šešių branduolių

Helio X20 1.39GHz

Dešimt branduolių

RAM

3 GB

3 GB

ROM

64 GB

32 GB

Kamera

Galinė: 13 MPx

Priekinė: 5 MPx

Galinė: 13 MPx

Priekinė: 3.7 MPx

Baterijos talpa

3260 mAh

4050 mAh

OS

Android 5.1

Android 6.0

Kaina be nuolaidos

250-300

250-300

Kaina akcijos metu

172

172

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(18)
(0)
(18)

Komentarai (7)