Ne iš kelmo spirtas senolis: pensininkas su 470 eurų investicijomis iš krūvos metalo laužo sukonstravo vikšrinį visureigį (Video)  ()

Sugaišęs kiek daugiau nei pusantrų metų nagingas pensinio amžiaus rusas dabar stebina kaimynus unikalia transporto priemone. Iš senų automobilių detalių sukonstravo vikšrinį visureigį, kurį dabar testuoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pradėjo nuo sniego valytuvų

Idėjos autorius, 67 metų Topki miesto gyventojas Ivanas Sardajevas „Komsomolskaja pravda“ leidiniui pasakojo vienetines transporto priemones pradėjęs konstruoti jau senai. Pirmąją pagamino prieš gerus 20 metų. Viskas prasidėjo nuo to, kad vyras pavargdavo kiekvieną rytą valyti kieme sniegą.

Sugalvojo palengvinti sau gyvenimą ir sukonstruoti nedidelę sniego valymo mašiną. Vėliau tokių surinko dar ne vieną. Sumanymas pagaminti vikšrinį visureigį I. Sardajevui kilo naršant internete. Darbus pradėjo 2015 metais ir prie unikalaus projekto užtruko kiek ilgiau nei pusantrų metų.

C-10 pavadintas visureigis sukonstruotas panaudojus įvairių rusiškų automobilių detales. Galinį tiltą, variklį ir greičių dėžę paėmė iš VAZ-2103, o ratus vikšrams sukti – nuo „vienuoliktuko“. Tuo metu kabinos ir durų donoras yra „Moskvič 2140“ modelis.

Detales nešė ir kaimynai

Kai kurias detales nagingam pensininkui davė kaimynai, kitų ieškojo automobilių prekių parduotuvėse ar metalo laužo supirktuvėse. Vikšrus sukonstravo pats, o tam pritaikė naujas konvejerio juostas. Pastarosios vyrui kainavo daugiausiai, tačiau bendros projekto išlaidos siekė vos 30 tūkst. rublių (470 eurų).

Visureigio bandymai kol kas vyksta sėkmingai. Lygia danga C-10 gali važiuoti 35-40 km/val. greičiu. Įveikiant sniegą ar nelygų kelią greitis yra dvigubai mažesnis. Mašina valdoma panašiai kaip senas vikšrinis traktorius – dviem svirtimis. Taip pat, meistras tikina, kad viduje yra jauku, nes įrengti net du šildytuvai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(25)
(4)
(21)

Komentarai ()