Kaip pasivaikščiojimai po gamtą baigėsi 12 ampulių priešnuodžio  ()

Australijoje 10 metų berniukas išgyveno įkąstas vieno nuodingiausių pasaulio vorų, bet tam prireikė rekordiškai daug – 12 ampulių – priešnuodžio, pranešė šalies žiniasklaida.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Matthew Mitchellas savo namuose į šiaurę nuo Sidnėjaus padėjo tėčiui valyti pašiūrę ir jam į pirštą įkando Australijos piltuvėltinklis voras (Atrax robustus).

„Jis įsikibo į mane, visos kojos, visas apglėbė mano pirštą ir aš negalėjau jo nukratyti“, – pasakojo jis dienraščio „The Daily Telegraph“ penktadienio numeriui.

Šeimos nariai marškiniais aprišo jam ranką bandydami sulėtinti nuodų plitimą ir skubiai nuvežė jį į ligoninę.

Vaikui pasireiškė traukuliai, bet sušvirkštus 12 ampulių priešnuodžio jis išgyveno. Australijos žiniasklaida nurodo, kad toks priešnuodžio kiekis yra rekordinis šalyje.

Australijos piltuvėltinklis voras yra tarp nuodingiausių pasaulio vorų. Jo nuodai veikia nervų sistemą, sukelia putojimą burnoje, raumenų spazmus ir, potencialiai, mirtį.

Berniukui įkandęs voras buvo sugautas ir nuvežtas į Australijos roplių parką, kur pagal priešnuodžio kūrimo programą bus renkami jo nuodai.

Berniukui nepaprastai pasisekė, minėtam laikraščiui sakė Australijos roplių parko generalinis direktorius Timas Faulkneris.

Australijoje gyvena daugybė gyvūnų, kurie yra tarp nuodingiausių pasaulyje: gyvatės, vorai, medūzos, aštuonkojai.

Australijos piltuvėltinklio voro ypač bijoma, bet mirties nuo jo nuodų atvejų nėra užregistruota nuo 9-ojo dešimtmečio, kai buvo sukurtas priešnuodis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(8)
(4)
(4)

Komentarai ()