Ar pastebėjote, kas darosi su lietuviškais maisto produktais po Pasaulio sveikatos organizacijos išvadų?  (8)

Lietuvos gamintojai sako atsižvelgiantys į Pasaulio sveikatos organizacijos išvadas, kad žmonių sveikata prastėja, todėl jau kelerius metus nuolat mažina cukraus, druskos bei sočiųjų riebalų kiekius produkcijoje. Anot specialistų, didžiausias iššūkis – pagerinti produktų sudėtį, tačiau nekeisti kainos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Maisto pramonės atstovus mitybos specialistai nuolat kritikuoja dėl per didelio kiekio cukraus, druskos bei sočiųjų riebalų gaminiuose. Per didelis šių priedų kiekis racione, anot specialistų, lemia dažnėjančius susirgimus širdies ir kraujagyslių ligomis, vis labiau augantį žmonių, ypač – vaikų, nutukimą.

Gamintojai pradeda gerinti produktų sudėtį. Pirmiausiai tai ėmė daryti didžiausios pasaulio įmonės, o jų pavyzdžiu seka Lietuvos maisto pramonė. Tačiau, anot jų atstovų, tai daro tyliau, nes dabar galiojantys įstatymai leidžia apie sumažintą, pavyzdžiui, cukraus kiekį skelbti tik tada, jei jis sumažintas trečdaliu.

Pastebima ir tai, kad mažinant kai kurių priedų kiekį, keičiasi produkto skonis bei jo gamybos kaštai. Dėl to maisto pramonės atstovai gaminių sudėtį turi keisti labai lėtai, kad vartotojai pritaikytų. Apklausos rodo, kad kas trečias produktus renkasi pagal kainą. Šiek tiek daugiau vartotojų sako, kad jiems svarbiausias kriterijus – produkto skonis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: lrt.lt
lrt.lt
(6)
(25)
(-19)

Komentarai (8)